Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Felhívás bölcsődei ellátásra való igény bejelentésére

2017 március 02. –
Önkormányzati, települési hírek

A hatályos jogszabályi rendelkezések alapján csak a tízezernél több lakossal rendelkező településeknek kell bölcsődét üzemeltetniük, de ahol legalább öt gyermek tekintetében igény jelentkezik, vagy a település 3 év alatti lakosainak száma meghaladja a 40 főt, a települési önkormányzat köteles gondoskodni a gyermekek bölcsődei ellátásáról.

Településünkön az óvodai férőhelyek bővítése miatt lehetőség van az augusztus 31-ig két és fél éves kort betöltött gyermekek óvodai elhelyezésére, amely úgy tűnik, eddig részmegoldásként segítette a szülők munkavállalását. Ezen kívül alanyi jogon havi 15.000 Ft-tal támogattuk a 3 év alatti gyermekek bölcsődei elhelyezését.

Önkormányzatunknak 2018. december 31-ig kell eleget tennie valamilyen formában a bölcsődei szolgáltatási feladatainak, ezért pályázatot nyújtott be bölcsőde építésére, melynek elbírálása folyamatban van. Csömörön jelenleg két, alapítvány által fenntartott bölcsőde, családi bölcsőde működik.

A bölcsőde a gyermekjóléti alapellátás részeként, a gyermekek napközbeni ellátásának egyik formája, mely 20 hetestől 3 éves korú gyermekek szakszerű gondozását, nevelését végző intézmény.

Az önkormányzat az igények felmérését követően dönt a bölcsődei ellátási szolgáltatás bevezetéséről, az ellátandók köréről, formájáról,  hogy ezen ellátást önállóan, társulásban, vagy ellátási szerződés útján biztosítja.

Kérem a tisztelt csömöri lakcímmel rendelkező szülőket, hogy az igények megismerése, felmérése érdekében szíveskedjenek a 2017. szeptember 1-jén induló nevelési év során jelentkező bölcsődei ellátás iránti igényüket, indoklással együtt 2017. április 15. napjáig, a Csömöri Polgármesteri Hivatal címére levélben, vagy az igazgatasioszt@csomor.hu e-mail címre bejelenteni.

Kérelem bölcsődei ellátási szolgáltatás igényléséhez

Fábri István  sk.

                                                                                  polgármester

Megszakítás