Üdvözöljük!

Felhívás pálinkát főző magánszemélyekhez

2019 június 17. –
Önkormányzati, települési hírek

Tisztelt Magánfőző!
Tájékoztatom Önt, hogy 2016-ban megalakult a Magyar Magánfőzők Pálinka Egyesülete Szegeden. Az egyesület létrejöttének oka, hogy legyen érdekképviselete azoknak a személyeknek akik pálinkát, a hivatalos megnevezés szerint párlatot otthon főznek.

Az Egyesület tagjai az ország különböző pontjain főzik maguknak és családtagjainak, barátainak azt a nedűt, amely egyben egy Hungarikum. A “hungarikum” a magyarság csúcsteljesítményét jelölő gyűjtőfogalom, amely olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelez, amely a magyarságra jellemző tulajdonság, egyediség, különlegesség és minőség. Mi a Pálinka? A pálinka kizárólag Magyarországon termett, húsos, magozott, bogyós gyümölcsből készül.

A Magyar Magánfőzők Pálinka Egyesületének égisze alatt terveink szerint 2019 július hónapban létrehozzuk a Magyar Magánfőzők Pálinka Egyesülete közép-magyarországi szervezetét. A szervezet tagjai Budapesten és Pest megyében, illetve a Pest megyével szomszédos megyékben tevékenykedő magánfőzők lesznek. A szervezet alakuló ülésén elnökséget választunk és meghatározzuk a szervezet tevékenységét. Meghatározzuk, hogy mikor szervezzen a közép- magyarországi szervezet pálinka és párlat versenyeket, amelyre meghívjuk az ország határain belül és a határokon kívül tevékenykedő magánfőzőket. Önnek is mint minőségi pálinkát készítőnek ebben a szervezetben van a helye és az Ön javaslataira is szükség van.Legyen Ön is alapító tagja ennek a szervezetnek és küldje el jelentkezését a kezdeményező Dankó Gézának a következő elérhetőségek egyikére: Cím. 2330 Dunaharaszti, fő út 150, e-mail: danko.epgep@pr.hu és kérdéseivel hívja a 06-70-417 5434-es telefonszámot. Az  ismettségében lévő magánfőzőket is invitáljon, hogy legyen tagja ennek a Magánfőzők érdekeit képviselő szervezetnek.

A jelentkezési határidő: 2019 július  20-a.

Dankó Géza, a Magyar Magánfőzők Pálinka Egyesületének alapító tagja,  a Pálinka lovagrend ceremónia mestere
 
Megszakítás