Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Folytatódik az országos tűzgyújtási tilalom

2022 március 21. –
Önkormányzati, települési hírek

A múlt hét elején átvonuló hidegfront nem hozott csapadékot, ezért országosan továbbra is érvényben van a tűzgyújtási tilalom. A www.erdotuz.hu oldalon lehet ellenőrizni, hogy hol van érvényben tűzgyújtási tilalom. Illetve itt olvasható a részletes szabályozás is. Tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében. Tűzgyújtási tilalom vonatozik a vasút és közút menti fásításokra, valamint a parlag és gazégetésre is.

 
Tilos a tűzrakás a nyilvános tűzrakó helyeken is. A tiltás nem vonatkozik az ingatlanokon a kültéri sütésre-főzésre.
Fokozott tűzveszély időszakában az erdőgazdálkodó az erdőbe való belépést és az ott tartózkodást korlátozhatja, illetve megtilthatja. Ezt helyben, a szokásos módon kell kihirdetni, valamint figyelmeztető táblák kihelyezésével gondoskodni kell a megfelelő tájékoztatásról. Kirándulás előtt érdemes tájékozódni az illetékes erdészetnél.
A Csömör Önkéntes Tűzoltó Egyesület arra kéri a lakosságot, hogy bárhol tüzet vagy füstöt látnak, azonnal jelezzék a 06 70/770-1008 vagy a06 70/247-1104 számon. Így tudnak hatékonyan fellépni a véletlen és szándékos tüzek ellen.
A rendkívül száraz ősz után ezen a télen nem hogy tisztességes hóhoz, de még elég csapadékhoz sem volt szerencsénk, folytatódik a több éves szárazság. Az elmúlt hetek napos és száraz időjárása miatt a föld porzik, az aljnövényzet száraz. Jelentősen megnövekedett az erdőtüzek és bozóttüzek száma, március elején több száz hektárnyi terület égett le a Kis-Balaton térségében.
Az erdő és bozóttüzek 99 százaléka emberi hanyagság miatt következik be.
 
A szabályokról bővebb információ a lenti linkről érhető el.
Megszakítás