Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Huzatos ház – premier előadás

2018 március 27. –
Önkormányzati, települési hírek

Április 20. pénteken 19.00 órakor kezdődik Görgey Gábor a Huzatos ház című színdarabjának premierje a művelődési házban, az Éless-Szín előadásában. A darabban többek között Várkonyi András, Koncz Gábor, Rák Kati, és Nyertes Zsuzsa látható.

 

Zenei szerkesztő: KOKAVECZ IVÁN

Díszlet: Szabadai Viktor és Lehoczki Gergely   

Jelmez: Nagy Imre

A rendező munkatársai: Kabódi Szilvi és Kickinger Gábor

Rendező: ÉLESS BÉLA és GÖRGEY GÁBOR

Jegyek 2500 F-ért kaphatóak a helyszínen.

 

Régi rózsadombi villa, elegáns földszinti és emeleti lakással, és egy alagsorral. Ennek a villának a történetét mondom el, 1939-től 1990-ig. E félévszázad alatt elég viharos idők jártak nálunk, nem csoda, ha ez a ház nagyon huzatos lett tőle. Ez a huzat állandóan sodorta a különböző szintek lakóit föl-le, attól függően, milyen évszámot írtunk, 1939-et, 1945-öt, 1951-et, 1956-ot vagy 1990-et. Bohózati huzat ez, de a mulatságos bohózat mögött ott a történelem. Tragikumával és komikumával. Hiszen a kettő rendszerint együtt jár, csak ritkán szokták együtt ábrázolni. Pedig ez így van hétköznapi életünkben is. Mért ne volna így egy színdarabban?

Mindig arra vágytam, hogy ez az ország nevetve tudjon átlépni a múltján. Nem kinevetve, hanem nevetve. Nagy különbség! Kinevetni sorsfordulóinkat – blaszfémia. De szembenézni hibáinkkal, és nevetve túllépni a múlton: egy szabad és felnőtt nemzet nagyvonalúsága. Az én huzatos házam három családjának bohózatba foglalt krónikája – a mi kis közeli történelmünk. Minden szereplője itt ül a nézőtéren. Kérem, ismerkedjenek önmagukkal. Melyhez jó szórakozást kíván a szerző:                                                                                                                                                  

                                                                                                                                                                                                             Görgey Gábor

 

 

Megszakítás