Üdvözöljük!

Idén is folytatódik a nagyközség fejlesztése

2019 február 25. –
Önkormányzati, települési hírek

A február 14-ei képviselő-testületi ülésen elfogadták a település idei költségvetését. Az önkormányzat továbbra is hitel felvétele nélkül, saját bevételeiből biztosítja a költségvetéséhez szükséges forrásokat. Így biztosítja a település intézményeinek kiegyensúlyozott, stabil működését, illetve az elhatározott fejlesztési, felújítási feladatok finanszírozását is. A 2018. évről áthúzódó fejlesztések befejezésével egyidejűleg több nagy beruházás elindítását is tervezik idén.

Csömörön a helyi vállalkozói környezet pozitív, az iparűzési adóból származó bevételt a működtetésen túl olyan fejlesztésekre tudja az önkormányzat fordítani, amelyek gyümölcsét az itt élők élvezhetik.  Az elmúlt kilenc évben megkezdett és azóta is folyamatosan zajló  útépítések idén is folytatódnak, illetve tovább szépítik a közterületeket.

A legtöbb fejlesztést az elmúlt évekhez hasonlóan önkormányzati önerőből oldják meg, de  ezek mellett folyamatosan keresik és élnek is a pályázati lehetőségekkel.

Az idei  részletes fejlesztésekről  – a 2017-2021. közötti Közösségi tér- és közterület-fejlesztési koncepció  mentén – a február 28-ai képviselő-testületi ülésen döntenek.

A költségvetés részletes számairól a tavasszal megjelenő költségvetési különszámban olvashatnak majd.

 

Megszakítás