Üdvözöljük!

Ingyenes tanácsadással segítik a vállalkozásokat

2020 április 27. –
Önkormányzati, települési hírek

A veszélyhelyzet idején történő csökkentett munkaidős foglalkoztatás támogatása már elérhető. A munkavállaló a munkáltatóval együttesen benyújtott kérelem alapján kaphat támogatást, ha a járvány miatt nehézségekkel küzdő vállalkozások leépítésének megelőzése, a munkahelyek védelme érdekében csökkentett munkaidőt alkalmaznak.

A programban a munkáltató vállalja, hogy nem szünteti meg a munkavállaló munkaviszonyát, és a munkavállaló munkaidejére bért fizet. Az  állam  a meghatározott mértékben kompenzálja a munkavállaló  jövedelem kiesését.

A program értelmezésében nagyon sok a kérdőjel,  nehéz eligazodni, hogy mi is lenne a legmegfelelőbb az adott gazdálkodás működésének stabilizálása érdekében.

Ezért  az önkormányzat a kis- és közepes vállalkozások számára térítésmentes tanácsadást indít a csökkentett munkaidős foglalkoztatás támogatása bonyolult rendszerében való jobb és gyorsabb eligazodás érdekében.

Részletesebb felvilágosításért kérjük, forduljon munkatársunkhoz: Rosenbergerné Türk Edina minden hétköznap 10-12 óra között a +36 20 547 4263-as telefonszámon, vagy turkedina@konzultacio.eue-mail címen.

Megszakítás