Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Iparűzési adó

2014 november 24. –
Önkormányzati, települési hírek

Hamarosan itt az év vége, és ezzel a helyi iparűzési adó (HIPA) feltöltési kötelezettség teljesítésének a határideje is közeledik. Szeretnénk felhívni figyelmüket arra, hogy időben fel tudjanak készülni az esetleges helyi iparűzési adóelőleg kiegészítés teljesítésére.

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (Art.) II. számú mellékletének A./2. pontjának c. alpontja alapján a társasági adóelőlegnek az adóévi várható fizetendő adó összegére történő kiegészítésére kötelezett vállalkozónak a helyi iparűzési adóelőlegének összegét a várható éves fizetendő adó összegére az adóév december 20. napjáig ki kell egészítenie.

A befizetést Csömöri Polgármesteri Hivatal 12001008-00274042-00100004 számú helyi iparűzési adó számla javára kell teljesíteni adószámra való hivatkozással.

Az iparűzési adóelőleg-kiegészítés megfizetése mellett az Art. 32.§ (1) bekezdése alapján feltöltésre kötelezett vállalkozókat adóbevallási kötelezettség is terheli, melyet szintén 2014. december 20-ig kötelesek benyújtani az önkormányzati adóhatósághoz. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a bevallási kötelezettség azokat is érinti, akiknek egyébként nem keletkezik fizetési kötelezettségük.

Nyomtatvány megtalálható: http://www.csomor.hu/dokumentumtar/32566/a_helyi_iparuzesi_adoval_kapcsolatosan_letoltheto_nyomtatvanyok

Ismételten felhívjuk Adózóink figyelmét, amennyiben gépjárműveiket eladják az adásvételi szerződéssel együtt szíveskedjenek felkeresni az Okmányirodát ( Gödöllő) , ahol az új tulajdonos nevére a változást bejegyzik. Amennyiben ezen kötelezettségének az eladó nem tesz eleget, továbbra is Őt terheli az adófizetés.

Előre is köszönjük szíves együttműködésüket.

 

 

Megszakítás