Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Javítja a főutak minőségét az önkormányzat

2012 szeptember 24. –
Önkormányzati, települési hírek

Útstabilizálásra és a művelődési ház működésére is pénzügyi hozzájárulást szavazott meg a képviselő-testület a szeptember 20-i ülésén. A művelődési ház igazgatójának státuszbővítési kérelmét azonban elutasította a testület.

Az önkormányzatnak nincs anyagi forrása útépítésre, és az elmúlt időszakban pályázati kiírás sem volt, amely megteremtené egy ilyen jelentős beruházás pénzügyi fedezetét. Egyedül a szilárd útburkolattal egyáltalán nem rendelkező Majorszegiligetben tervezik a közeljövőben új út építését. Alternatív megoldással, aszfaltszőnyeg leterítésével azonban jelentősen lehetne növelni a csömöri utak, különösen a legforgalmasabbak minőségét. Az idei évre tervezett fejlesztések egy része a lassú engedélyezési eljárások miatt elhúzódik, ezért a képviselők úgy döntöttek, a fennmaradó összeg egy részét útstabilizálásra csoportosítják át. A munkákat még az ősszel, a téli időszak beállta előtt szeretné megcsináltatni az önkormányzat.

A művelődési ház igazgatója jelezte a képviselő-testületnek, hogy éves költségvetése félévkor már 75%-on állt, így a második félévi rendezvények megszervezése kétségessé válhat, továbbá nincs keret kisebb, halaszthatatlan felújításokra sem. A Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság 700 000 forintot javasolt biztosítani a művelődési háznak az idei rendezvényekre, valamint 200 000 forintot a galéria terem elektromos hálózatának cseréjére, mert az életveszélyessé vált. Szeltner László igazgató státuszbővítési kérelmét elutasították a képviselők, mert nem látható át, hogy milyen forrásmegvonások lesznek 2013-tól, és a művelődési ház igazgatója szerint 7 fős létszámmal is biztosítani lehet a működést.

Megszakítás