Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Kombinált versenyeket rendeznek a csömöri lovasok

2013 április 08. –
Önkormányzati, települési hírek

A hazai ranglistára felkerült 86 egyesületből 2012-ben a 7. helyen végeztek a Csömöri Lovas és Természetbarát Közhasznú Egyesület díjlovasai. Az idei cél a IV.-VI. hely megszerzése, valamint Nébel Viktória szakágvezető számára minősülés a nyári németországi világbajnokságra.

Idén mind létszámában, mind a lovak és lovasaik képzettségében tovább erősödött  a díjlovas szakág. Nébel Viktória egy nehéz és két középosztályos lóval kezdi az évet. Tanítványai közül Paizs Petra Míra és Róbert Zsófia is idén már a középosztályban, az I. osztályú minősítésért fog versenyezni. Április 28-án, a Csömör Kupa első fordulóján rajtengedély vizsgát tartanak az egyesület cinkotai lovas udvarában, amelyre házon belülről tíz páros készül. Érdekesség, hogy hat, egyetemi végzettségű felnőtt tanul náluk, hogy elkezdhesse versenyzői pályáját.

 

Az eddigi gyakorlatot folytatva a Csömör Kupák egyben az országos utánpótlás bajnokság és a Magyar Póni Klub Szövetség a júniusi II. és a szeptemberi III. forduló a Pest Megyei Bajnokság minősítő versenyei is lesznek.

 

Az áprilisi versenyen Orbán Dóra, Sárai Véda, Kovács Hanga, Preiseiger Emili személyében négy olyan óvodással bővül a Csömöri Póniklub, akik első versenyükön már a haladók futószáras feladatában fognak indulni. A pónisokkal együtt a két csömöri és a cinkotai képzési helyen jelenleg negyvenen készülnek versenyezni a lovas sportok három olimpiai szakágának valamelyikében, így a Csömöri LTKE Közép-Magyarország legtöbb sportolót foglalkoztató egyesülete lett.

 

A Csömör Kupa fő támogatója idén is a csömöri Auchan Áruház, valamint a Havens takarmányok magyarországi forgalmazója.

 

A versenysport mellett az egyesület szeptemberben folytatja a csömöri általános iskola III. évfolyamos sportosztályának lovas alapképzését.

Megszakítás