Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Koronavírus-megelőző intézkedések és tudnivalók Csömörön – folyamatosan frissülő híreink

2020 november 04. –
Önkormányzati, települési hírek

A koronavírus megelőzésével kapcsolatos, a csömöri lakosokat közvetlenül érintő információkat itt olvashatják. A híroldalt folyamatosan frissítjük.

November 27. A vírushelyzetről  egyeztettek a polgármesterek Dr. Tuzson Bence országgyűlési képviselő, államtitkár egyeztető megbeszélést tartott a körzetéhez tartozó települések részvételével, melyen arról tájékoztatta a résztvevőket, hogy a kormány december közepére várja a vírus tetőzését. Részletek: http://www.csomor.hu/oldal/-a-virushelyzetrol-egyeztettek-a-polgarmesterek

November 19-20. A csömöri önkormányzat intézménye, a Szociális Alapszolgáltatási Központ (SZAK) Csömör, Kossuth u. 71.) ismét felajánlja segítségét a 65 év felettieknek!  Kérjük, védje egészségét azzal, hogy a bevásárlást, postai csekkek befizetését, valamint a gyógyszerek kiváltását  a SZAK munkatársaira és önkénteseire bízza, és biztonságban otthonában marad!  Kéréseiket a 28-544-067 telefonszámon jelezhetik hétfőtől csütörtökig 8-16 óra, pénteken 8-13 óráig.  A szolgáltatás térítésmentesen igényelhető.

November 19. Az önkormányzat az intézményi dolgozói, SZAK munkatársak, a SZAK ellátottak, a  CSÖTESZ, Községgondnokság  és sport kft. alkalmazottai, valamint a kulturális intézmények dolgozói mellett az egészségház orvosai és asszisztensei, illetve minden csömöri pedagógus számára vitamincsomagot juttatott el.

November 11. Maszk viselését kérik a szülőktől az iskolák és óvodák előtt! A csömöri általános iskola, zeneiskola, és a két óvoda szülői közösségét, illetve az ott dolgozókat arra kéri az önkormányzat, hogy a gyerekekre való várakozáskor, az  intézmények bejáratánál és annak környékén, a közterületen, járdán, parkolókban viseljenek maszkot a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében.

November 11. A kormányrendelet értelmében a művelődési ház és a könyvtár is bezárta kapuit, az intézmények november 12-étől nem látogathatóak.

November 9. A Polgármesteri Hivatal november 10-étől nem fogad ügyfeleket. A koronavírus járvány jelentős terjedése miatt a Csömöri Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyintézés 2020. november 10-től határozatlan ideig szünetel. Ügyfeleink az ügyintézőkkel telefonon és elektronikus úton tudják tartani a kapcsolatot és az ügyintézés ebben a formában működik. A CSÖTESZ és a Községgondnokság a megszokott rend szerint látja el feladatait, mint ahogy a közterület-felügyelet is. Online és telefonos ügyintézéshez szükséges információk:http://www.csomor.hu/oldal/a-polgarmesteri-hivatal-november-10-etol-nem-fogad-ugyfeleket

November 6. és 14.  között  a Laky utcai óvoda két csoportjánál is rendkívüli óvodai szünetet rendelt a Pest Megyei Tisztiorvosi Szolgálat és az Oktatási Hivatal azok után,  hogy az egyik csoportban egy dadus, a másikban pedig  egy óvónő coronavírus tesztje pozitív lett.

November 6. Az oktatási és nevelési intézmények udvara mellett a közösségi játszóterek fertőtlenítését is megkezdi az önkormányzat. Az önkéntes tűzoltók közreműködésével  hétvégén az általános iskola, az önkormányzati, valamint egyházi fenntartású óvodák játszóudvarának fertőtlenítését végzik el. Ugyanakkor a nagyközség játszótereit, a buszmegállókat, korlátokat, padokat, egészségház és gyógyszertárak környékét is fertőtlenítik a tűzoltók az elkövetkező napokban. A fertőtlenítést követően a közösségi területeket  néhány napra lekordonozzák, így arra kérünk mindenkit, hogy a lezárt területeket ne használják!

Az önkormányzat a csömöri általános iskola és zeneiskola pedagógusait, dolgozóit is leteszteli. Az óvodai munkavállalók után az általános és zeneiskola pedagógusait is letesztelik jövő héten. Az elmúlt egy hétben több koronavírusos megbetegedés is történt az intézményeknél, így a polgármesteri hivatal jegyzője és egyik osztályvezetője, az önkormányzati munkatársak mellett a SZAK munkatársai, valamint a nemzetiségi önkormányzat és sport kft.  munkavállalói körében is regisztráltak néhány beteget a teszteléseket követően. A Csömörön dolgozó pedagógusok tesztjét, hasonlóan a korábbiakhoz, az önkormányzat saját költségből finanszírozza.

November 2-5. között, koronavírus fertőzés miatt  zárva tart a Csömöri Polgármesteri Hivatal.  A munkatársakat már letesztelték, november 5-én pedig ózonos fertőtlenítést végeznek az épületben. November 6-ától  ügyfeleket is fogadnak, de  kizárólag telefonos bejelentkezés alapján  és csak azokban az  esetekben, amelyeknél az ügyfél jelenléte elengedhetetlenül szükséges. Minden más ügyben kollégáink telefonon és elektronikus úton állnak ügyfeleink rendelkezésére.

November 1. A hivatal jegyzőjének igazolt fertőzése és több fertőzés gyanús eset miatt november 2-5. között zárva lesz a helyi hivatal. Hétfőn és kedden minden önkormányzati dolgozónál, képviselő-testületi tagnál, Szociális Alapszolgáltatási Központ munkatársnál PCR koronavírus tesztet végeznek.

A határozott döntést a központi állami tesztelés lassúsága is indokolja, hiszen pl. van olyan, önkormányzati forrásból megrendelt teszt alapján már pozitív teszteredmény mutató munkatárs, akihez a mai napig még mindig nem jöttek ki a mentők elvégezni azt a tesztet, amit a körzeti orvos napokkal ezelőtt megrendelt…

A hétfőn általánosan elvégzendő tesztek eredményeinek ismeretében döntik el, hogy mikortól térhetnek vissza a dolgozók a hivatalba és fogadhatnak egyúttal ügyfeleket. Addig a tavaszi veszélyhelyzet idején már kialakított home office rendszerben működik az önkormányzat, az ügyfelekkel is e-mailen és telefonon tartják a kapcsolatot.

A döntésre azután került sor, hogy Fábri István polgármester, Tormay-Lesták Mária alpolgármester és dr. Katona Péter jegyző telefonon egyeztettek és megismerték az összes információt, ami a hivatal biztonságos működéséhez szükséges. „A munkatársak és az ügyfelek védelme, a járvány megelőzése, illetve a vírus terjedésének lassítása mellett törekszünk arra, hogy a település működésében lehetőleg ne legyenek érdemi fennakadások” – mondta el a polgármester.

A nagyobb rendezvények az elkövetkező hónapokban is elmaradnak, elsősorban a szabadtéri események megtartását támogatják, zárt térben csak kisebb létszámú rendezvényeket lehet szervezni, komoly higiéniai előírások betartása mellett. Az idősek otthoni ellátását a szociális dolgozók zavartalanul végzik az elkövetkező hónapokban is.

 

Megszakítás