Üdvözöljük!

Közlekedési könyvek gyerekeknek

2021 június 30. –
Önkormányzati, települési hírek

Tizedére esett vissza 1995-2019 között a halálos közlekedési gyerekbalesetek száma. Ebben bizonyára nagy szerepe volt Nógrádi Gábor és Cakó Ferenc balesetmegelőzési műveinek is. (Mit jelent a piros kerek –, Idenézek, odanézek – A Kengu elrablása, Ellopták a biciklimet, Vigyázz, hogy sose érjen baj! stb.)

Ezek a gazdagon illusztrált kötetetk több mint kétszázezer példányban jelentek meg és jutottak el az iskolákba az Országos Balesetmegelőzési Bizottság és más támogatók jóvoltából.

Most, a közeledő vakáció veszélyeinek tudatában négy újabb Vigyázz…!, kötetet ajánl fel ingyen letöltésre a két szerző és a kiadó abban a reményben, hogy ezzel megelőzi a gyermeki és a szülői könnyeket.

A letölthető könyvek:

Nógrádi Gábor – Cakó Ferenc:

 Nyeregbe, srácok! (A Papa kap egy új kerékpárt és az unokáival elindul, hogy megtanulja a biztonságos közlekedést a forgalmas utakon…)

 Hova nézel, Papa? (A legtöbb balesetet okozó mobilozás veszélyeiről szólnak a humoros szituációk, amelyben megint a Papa tanulja a legtöbbet az unokáitól.)

Tolvaj! Tolvaj! (Az ismert szereplők tréfás vagy kevésbé tréfás helyzetekben ismerkednek meg a bűn felismerésével és megelőzésével.)

 Vigyázz otthon! (Évente kétszázezer regisztrált /!/ háztartási baleset történik Magyarországon. Hogyan éljük túl édes otthonunkat?) 

Aki elolvassa és továbbküldi a könyveket, talán megment egy gyereket vagy felnőttet a balesettől és sok embert a sírástól.

 

Megszakítás