Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Közmeghallgatást tartott az önkormányzat

2018 december 07. –
Önkormányzati, települési hírek

Körülbelül húsz érdeklődő lakos jelent meg 2018. december 4-én a Petőfi Sándor Művelődési Házban rendezett közmeghallgatáson. A képviselő-testület mellett a polgármesteri hivatal vezető tisztségviselői is részt vettek az eseményen és megválaszolták a felmerülő kérdéseket.

Elsőként Eigler Tamás, a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság elnöke ismertette az önkormányzat aktuális pénzügyi helyzetét. Mint elmondta, az önkormányzat bevételei és tartaléka az évről-évről folyamatosan csökkenő állami támogatások mellett is növekedni tudott, így egyre több jut fejlesztésekre.

Ezt követően Fábri István polgármester beszélt a 2017-2021. évi Közösségi tér- és közterület-fejlesztési program keretében megvalósuló fejlesztési tervekről. Beszámolt arról, hogy a Csömöri Egészségház épülete immáron elkészült, jelenleg az engedélyeztetés zajlik, és rövidesen megkezdődik az épület berendezése, valamint a területrendezés is. A praxisok átköltöztetése várhatóan a jövő év első hónapjaiban valósulhat meg, és ekkor kerülhet sor az új praxisok indítására is.

Az elkövetkező évek fejlesztései közül a polgármester kiemelte a tanuszodát és strandot, a művelődési ház és környezetének felújítását, bővítését, a régi strand területére tervezett oköparkot, valamint számos kisebb volumenű beruházást.

 

Közérdeklődésre számot tartó lakossági kérdések:

Egy érdeklődő a levegőszennyezéssel kapcsolatba  az önkormányzat hivatalos jogi lépései felől érdeklődött. (A témával kapcsolatos részletes információk: http://www.csomor.hu/oldal/tovabbi-intezkedesek-a-kellemetlen-szag-megszuntetesere)

Két kérdés a Major út folytatásában, az önkormányzat finanszírozásában épülő, M0 felüljárón áthaladó gyalogos és kerékpáros közlekedésre alkalmas út építésének ütemezésével és költségeivel kapcsolatban érkezett.

A csömöri HÉV-vonal megszüntetési terveivel, és a HÉV demonstrációval kapcsolatban érkezett kérdés, melyben az önkormányzat álláspontjának megalapozottságát firtatta egy lakos.

Az iskolai étkezésre és iskolafejlesztésre érkező kérdésre  kérdésre Tormay-Lesták Mária alpolgármester elmondta, hogy az előző képviselő-testületi ülésen az önkormányzat kétmillió forintot különített el az iskolai főzőkonyha tervezésére.

 

Megszakítás