Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Közmeghallgatást tartottak

2017 november 28. –
Önkormányzati, települési hírek

November 28-án az önkormányzat közmeghallgatást tartott a művelődési házban, melyen ismertették a 2018. évi költségvetési koncepciót, a gyermek- és ifjúsági támogatási rendszert, valamint bemutatták a 2017-2021. évi közösségi tér- és közterület-fejlesztési programot.

Részletesen bemutatták a gyermek és ifjúsági támogatási rendszert, melyben a rászorulók rendszeres támogatása mellett a csömöri diákok tanulásának, az alanyi jogon járó nyelvtanulás, valamint az újszülöttek, a bölcsődések ellátásának támogatása, illetve az önkormányzat által alapított közalapítványok által nyújtott ösztöndíjrendszer ismertetése is szerepelt.

A 2017-2021. időszakban fejlesztésekre mintegy 2 milliárd forint önkormányzati önerőt különítenek el, illetve több mint 1 milliárd pályázati forrással számolnak. 
Az ötéves fejlesztési koncepció részeként többek között ismertették a tervezett legnagyobb beruházásokat, a kerékpárút-hálózat kiépítését, a Laky utca felújítását, az egészségház, a tanuszoda-strand és kilátó építését, a temetőfejlesztést, a vendégház kialakítását, az ökopark, erdei iskola létrehozását, a művelődési ház bővítését, a rekreációs erdő, a HÉV-állomás környékének fejlesztését, illetve a nagyobb közlekedésbiztonsági gócpontok (Szabadság út, Hősök tere, mini körforgalom, HÉV-átjáró, Hunyadi utca -Gorkij fasor sarok a Kispályánál és M0-s szervizút- Laky bekötő út kereszteződése) átalakítását is.

A megjelent csömör polgárok a falu néhány utcájában jelentkező vízelvezetési problémákat, az iskolaállamosítás, a szemétbányával kapcsolatos per állása, valamint a hulladékégetés és szemétszállítással kapcsolatos kérdéseket tették fel.

(A közmeghallgatás részletes beszámolóját a Csömöri Hírmondó január végén megjelenő számában olvashatják.)

Megszakítás