Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Lakossági bejárást tartott az önkormányzat a KER-HU Kft. telephelyén

2019 május 08. –
Önkormányzati, települési hírek

Az önkormányzat lakossági bejárást kezdeményezett a KER-HU Kft. hulladéklerakó telephelyén, melyet május 8-án, szerdán 18.00 órakor tartottak meg, ahol az érdeklődők betekintést nyerhettek a szemétlerakó működésébe. Az eseményre az önkormányzat környezetvédelmi szakembert kért fel, aki a helyszínen válaszolt a felvetődő kérdésekre.

Mint arról korábban beszámoltunk, március 7-én az önkormányzat ellenőrzéseket végzett a KER-HU szemétlerakó telephelyén. Április 16-án az Érdi Járási Hivatal Környezetvédelmi Főosztálya is ellenőrzést tartott itt, melyen Fábri István polgármester, dr. Katona Péter jegyző, illetve a lakossági csoport képviselője is részt vett. 

Az áprilisi  ellenőrzésen a Csömör TV készített filmet: https://www.youtube.com/watch?v=eX1i5uYycIc

 

 

Háttérinformációk:

2018 áprilisában a Csömöri Polgármesteri Hivatal a környezetvédelmi hatósághoz fordult azzal, hogy indítsák el a vizsgálatot Csömör levegőminőségének ellenőrzésére. Korábban lakossági kezdeményezés indult, hogy Csömör több pontján is furcsa szagokat lehet érezni, különösen az éjszakai, kora hajnali órákban.

2018 nyarán az önkormányzat akkreditált céggel, saját költségén végeztetett méréseket, melyek a levegőben depóniagázt regisztráltak. Ezt követően ismét az Érdi Környezetvédelmi Hatósághoz fordultak, és kérték az ügy kivizsgálást.

A hatósági vizsgálat a KER-HU működésében szabálytalanságokat mutatott ki, a depóniagáz elvezetése nem volt megoldott, így büntetés kiszabása mellett  2019. február 28-áig adott határidőt arra, hogy a problémát a KER-HU megoldja.

Ezt követően, 2019. március 7-én az önkormányzat ellenőrzést tartott a KER-HU-ban, ahol határidőre megoldották a depóniagáz elvezetését.

2019 áprilisában az az Érdi Járási Hivatal Környezetvédelmi Főosztálya is ellenőrzést tartott, melyen szintén részt vett az önkormányzat vezetése.

 

A témával kapcsolatos korábbi cikkek:

http://www.csomor.hu/oldal/ujabb-ellenorzes-az-kerhu-telephelyen

http://www.csomor.hu/oldal/eredmenyes-ellenorzesek-a-hulladeklerako-telephelyen

http://www.csomor.hu/oldal/megkezdodik-a-levego-vizsgalata

 

 

 

 

 

Megszakítás