Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Laky utca, Széchenyi utca felújítása, Ibolya utca útépítése, Egészségház építése

penzugy pestmegye 

 

Laki utca felújítása

Támogató neve: Pénzügyminisztérium
Kedvezményezett neve: Csömör Nagyközség Önkormányzata
A projekt címe: Csömör belterületi főútjainak felújítása és közlekedésbiztonsági fejlesztése – Laki utca.
A támogatási szerződés szerinti támogatási összeg: 31,38 millió forint

A projekt tartalmának bemutatása: A fejlesztés célja a település egyik legforgalmasabb főútjának, a Laki utcának a felújítása és közlekedésbiztonsági elemeinek kialakítása. A megvalósítás helye a Laki utca Középhegy utca – körforgalom közötti szakasza, a projektbe a Laki utca – Középhegy utca csomópont is beletartozik. A településnek ezen a dinamikusan fejlődő részén helyezkedik el Csömör legnagyobb óvodája, a 2013-ban épített játszó- és közösségi tere. Jelenleg itt épül a legnagyobb belterületi szupermarket. A Laki utca ezen szakaszához kapcsolódva épült meg a település legnagyobb tömegközlekedési forgalmát lebonyolító buszjárat (Csömör-Budapest) végállomása. Az M0-sról bevezető bekötőút körforgalommal kapcsolódik ebbe az útszakaszba.  A projekt keretében fejlesztésre kijelölt főút a település legdinamikusabban fejlődő lakóhelyét szolgálja ki, a település lakosságának mintegy 30%-a él itt.

A projekt befejezési dátuma: 2018.12.20.  

A támogatási szerződés száma: PM_ONKORMUT_2016/20

 

Egészségház

A támogató neve: Pénzügyminisztérium
A kedvezményezett neve: Csömör Nagyközség Önkormányzata
A projekt címe: Új Egészségház építése Csömörön
A támogatási szerződés szerinti támogatási összeg: 200 millió forint

A projekt tartalmának bemutatása: Az Egészségház építési projekt célja a Csömörön működő egészségügyi alapellátó-rendszer infrastrukturális fejlesztése, a településen jelenleg több telephelyen működő korszerűtlen egészségügyi szolgáltatások egy új építésű, korszerű épületbe történő integrálása, az egészségügyi szolgáltatások javítása, bővítése.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.04.01

A támogatási szerződés száma: PM_EUALAPELLATAS_2017/15

 

Széchenyi utca felújítása, Ibolya u. útépítése

A támogató neve: Pénzügyminisztérium
A kedvezményezett neve: Csömör Nagyközség Önkormányzata
A projekt címe: Csömör belterületi főútjainak fejlesztése – Széchenyi utca, Ibolya utca
A támogatási szerződés szerinti támogatási összeg: 110,92 millió forint

A projekt tartalmának bemutatása: Jelen projekt célja a Széchenyi utca legrosszabb állapotban lévő útszakaszának szilárd burkolatú útfelújítása és az Ibolya utcában új, szilárd burkolatú út kialakítása.
A település legforgalmasabb alközpontjává vált Laki sarok felől a központba vezető főút a Széchenyi utca. A projektben ennek 480,3 m-es szakasza szerepel. Az út felújítása és közlekedésbiztonsági elemeinek kialakítása szükséges, mivel igen rossz műszaki állapotban van és balesetveszélyes.
Az Ibolya utca murvás útfelületű, helyenként egyoldali járda szakaszokkal rendelkezik, hossza 330 m. Teljes hosszában lakóutca, és egy országos jelentőségű intézmény, a Rehabilitációs Központ működik itt.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.12.31.

A támogatási szerződés száma: PM_ONKORMUT_2018/6

Megszakítás