Üdvözöljük!

Megérkezett az első szájmaszk szállítmány Csömörre

2020 március 27. –
Önkormányzati, települési hírek

Szerdán megérkezett 1 500 db szájmaszk, melyet az önkormányzat rendelt a közszolgáltatásban, idősek ellátásában és az egészségügyben dolgozók számára.

Múlt héten még csak kevés számú, ám a legjobb minőségű (FFP-3-as besorolású) szájmaszkokat tudott átadni a helyi egészségügyi dolgozóknak és a szociális ellátásban a rászorulók házaihoz személyesen kijáró önkormányzati munkatársaknak az önkormányzat. A szájmaszkok folyamatos használatát biztosító speciális fertőtlenítő berendezések a Csömöri Egészségházban használt magán fogorvosi, illetve egy másik, települési magán fogorvosi felajánlásnak köszönhetőek.

A napokban megérkezett Szekszárdról egy nagyobb szállítmány is, amely szintén többször használatos szájmaszkokat tartalmaz. Ebből már jut a többi helyi közintézményben dolgozóknak is, pl. az iskolában ügyelő pedagógusoknak, a községgondnokság vagy a településszolgáltató nonprofit Kft. dolgozóinak, a közterület-felügyelőknek, polgárőröknek, tűzoltóknak. Emellett újabb, hasonlóan ezres nagyságrendű szállítmány érkezését várják a napokban a Polgármesteri Hivatalban, amelyet térségi önkormányzati együttműködés keretében rendeltek meg.

Mindezek mellett két magánszemély felajánlott 50 illetve 100 db maszkot a közszolgálatot ellátó munkatársak számára, illetve csömöri lakosok között osztotta szét.

Megfelelő minőségű fertőtlenítő szerek, kézmosók terén is akadozik az ellátás az országban, így szerencsésnek mondható egyelőre a település, mert még időben, a járvány kezdeti szakaszában sikerült több beszerzést is eszközölni az oktatási, nevelési és egyéb közintézmények részére, de sajnos már az sem volt elég.

Az önkormányzat nem tesz különbséget az intézmények között, akár állami, akár egyházi, akár magán közintézményekről van szó, mindenhova megpróbál térítésmentesen, saját pénzügyi tartalékának terhére eszközöket biztosítani.

 

Megszakítás