Üdvözöljük!

Megerősítették a zeneiskola tetőszerkezetét

2011 október 26. –
Önkormányzati, települési hírek

A vállalt határidőre elkészült a zeneiskola tető- és födémszerkezetének megerősítése.

A szakemberek veszélyelhárítási és állagmegóvási munkákat végeztek. Ezzel lehetővé vált, hogy hozzá lehessen kezdeni a födém további feltárásához és a végleges munkák elkezdéséhez.

 

A zeneiskola födém- és tetőszerkezetének ideiglenes megerősítési és állagmegóvási munkálatai 2011. október 13-án kezdődtek el, a kivitelezést a LARIX Faház Kft. végezte. A munkálatokat 2011. október 25-ére fejezték be.

 

A kivitelező cég a munkák megkezdése előtt gondosan körbekerítette az épületet.

 

A tetőszerkezet megerősítése előtt a födémet kellett biztosítani, mégpedig a statikus szakértő által előírt oszlopsorral. Az oszlopokat nem közvetlenül a padlóra állították, hanem egy védőfóliára fektetett pallóra.

 

Az oszlopsor gyakorlatilag a mennyezeten végighúzódó gerendát támasztja alá. Ez a gerenda sok helyen nem egy darabból áll össze, ugyanis követnie kell a meghajlott mennyezetet.

 

A külső ereszdobozolások elbontásra kerültek, így jól láthatóvá vált a tetőmozgás mértéke.

 

A padlástérből kb 80 m3 agyagtapasztást hordtak le, aminek következtében a födémszerkezet gyakorlatilag „fellélegezhetett”.

 

A tantermekben lévő oszlopsor – mivel a mennyezethez voltak rögzítve a helyzetben tartás érdekében – a födémmel együtt megemelkedett.

 

A szarufákat összekötő fogópárok közül volt, amelyik elhasadt, mert a tető mozgása következtében felült az alatta visszabontásra került kéményre.

 

A padlástérben több használaton kívüli kémény volt, azok a födém síkjáig visszabontásra kerültek.

 

A gerendázatról a kb. 370 m2
deszkaborítás elbontásra került, valamint a gerincszelement DOKA lábakkal
alátámasztották. 

 

A tetőszerkezet két vápaszaru csomópontja is megerősítésre került. 

 

Megszakítás