Üdvözöljük!

Megkezdődik az M0-s szervizút kereszteződésének biztonságosabbá tétele

2015 szeptember 25. –
Önkormányzati, települési hírek

A szeptember 24-i képviselő-testületi ülésen döntés született arról, hogy hosszú távon a 3-as ( Laky-sarok) bekötőút és az M0 szervizút veszélyes kereszteződésében az önkormányzat körforgalom létesítését kezdeményezi a szervizút közútkezelőjénél, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél. A Laky-sarkon kialakított körforgalomhoz hasonlóan a tervezés költségeit az önkormányzat magára vállalná.

A tervezett körforgalom kialakításáig azonban további közlekedésbiztonsági fejlesztések kivitelezése szükséges, ezért a testület úgy döntött, hogy a kereszteződés jobb láthatósága érdekében idén ősszel irányjelző, előrejelző táblákat helyez ki, valamint az önkormányzati kezelésben lévő mellékutakon útburkolati jelekkel, forgalomlassító rázókkal és prizmákkal jelzik előre a kereszteződést. Emellett a Magyar Közút Kezelő Nonprofit Zrt. várhatóan további közlekedésbiztonságot javító intézkedéseket tesz a szervizúton, saját költségén.

Ugyancsak a közlekedésbiztonsági fejlesztések keretében a belterületi gyalogátkelőhelyeket jelző táblák sárga fényvisszaverő hátteret kapnak a jobb láthatóság érdekében.

A Közösségi tér- és közterület-fejlesztési program keretében megkezdődik az Árpád utcában az ófalui közösségi tér kialakítása. Idén a tereprendezési, parkosítási munkák készülnek el, majd a koncepció szerint tavasszal indul meg egy olyan tematikus park létrehozása, amelyben természetes anyagokból felépülő népi játszóteret alakítanak ki, valamint őshonos növényeket mutatnak be.

Idén  megkezdődik az Ulicska gyalogút Petőfi S. utca és HÉV-alagút közötti szakaszának felújítása, a Kossuth L. utcai gépkocsibeállók felújítása, valamint a Széchenyi utca és Laky sarok esővíz-elvezetési rendszerének fejlesztése is.

A helyi környezetvédelemről szóló rendelet megalkotása során a testület úgy döntött, hogy a különböző lakossági igényeknek megfelelően fokozatosan vezeti be a zöldhulladék otthoni elégetésének tilalmát, hangsúlyt fektetve a lakosság előzetes tájékoztatására, valamint az alternatív megoldások kidolgozására.

Döntés született arról is, hogy a korábbi évekhez hasonlóan Csömör Nagyközség Önkormányzata továbbra is részt kíván venni a Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázatban, melynek révén a tehetséges, ám hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok lehetőséget nyernek felsőfokú tanulmányok folytatására.

 

 

 

 

 

 

 

Megszakítás