Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Megkezdődött a szennyvíztisztó-fejlesztés előkészítése

2014 május 06. –
Önkormányzati, települési hírek

Csömör Nagyközség Önkormányzata közel két éve folytat egyeztetéseket a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársasággal arról, milyen beruházással, fejlesztéssel lehetne megoldani a mostani szennyvíztisztító korszerűbb működését. A fejlesztést a lakosság részéről felmerült igények és környezettudatossági szempontok egyaránt szükségszerűvé tették.

A jelenlegi szennyvíztisztító telep kapacitása már nem képes hosszútávon kiszolgálni a folyamatosan fejlődő település igényeit. A belterületi telkek építési engedélyhez jutásának alapvető feltétele, hogy biztonsággal megoldható legyen a telek szennyvízelvezetésének kérdése.

 A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Környezet és Energia Operatív Program Irányító Hatósága a 2011.02.10-én meghirdetett „7.1.0/11-Derogációs vízi közmű projektek előkészítése” című pályázati kiírására beérkezett KEOP-7.1.0/11-2013-0028 „Csömör Nagyközség szennyvíztisztításának korszerűsítése” című pályázatot elbírálta, és támogatásra alkalmasnak minősítette.

A település szennyvíztisztításának fejlesztésére irányuló pályázat egy olyan zöldgazdaság fejlesztési program keretén belül megvalósuló kiemelt kormányzati projekt, mely 85%-os európai uniós támogatással tenné lehetővé a fejlesztést és kapacitásbővítést. A teljes projektet az Önkormányzat 60 millió forint önrésszel kívánja támogatni. A projekt előkészítési fázisának jelentős részét pályázati pénzből tudja fedezni az Önkormányzat, a 14.100.000 Ft elszámolható költségből 11.985.000 Ft a vissza nem térítendő támogatás. A pályázat megvalósításához szükséges közbeszerzési feladatok, a pályázatkészítés és tervdokumentáció munkálatai elkezdődtek.

 

Megszakítás