Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Mónusné Fábián Zsuzsanna és Egri Márton lett az év pedagógusa

2019 június 17. –
Önkormányzati, települési hírek

Csömör Nagyközség Önkormányzata a május 31-én megrendezett pedagógusnapon Mónusné Fábián Zsuzsannának és Egri Mártonnak adományozta “Az év pedagógusa” elismerést.

Mónusné Fábián Zsuzsanna 1990 óta dolgozik a Csömöri Mátyás Király Általános Iskolában.
Pályafutása során biológia tanárként és osztályfőnökként számtalan diák nevelését, oktatását végezte, és biztos alapokat, biztos tudást adott diákjainak a középiskolás évekre.

A környezetvédelem, a természeti értékek megőrzésére való nevelés igazi szívügye:  
rendszeresen szervezett diákjainak kihelyezett órákat, mely során megismertette a gyermekeket Csömör természetvédelmi területével, az ott őshonos védett növény- és állatvilággal, valamint számtalanszor szervezett láptakarítást a csömöri ősláp területére.

A környezetvédelem mellett fontosnak tartotta a gyermekek egészséges életmódra való nevelését, hosszú éveken keresztül oktatta az egészségtan tantárgyat diákjainak, valamint felvilágosító, prevenciós programokat szervezett. A gyermekek egészségének védelme érdekében szorosan együttműködött az iskolai védőnővel.

Az iskola könyvtárosaként számtalan gyermeknek adta át a könyv szeretetét, s ismertette meg velük az olvasás élményét. Színvonalas könyvtári órái és versenyei csak még közelebb hozták diákjai számára a könyvtárba járás és az olvasás kultúráját.
Mindemellett szakmai felkészültsége okán a tankönyvrendelések koordinálása is feladatai között szerepelt.

Zsuzsanna idén nyugdíjba vonul, pedagógusi pályafutása alatt sok száz gyermek fejlődését segítette magasfokú szakmai tudásával és elkötelezettségével.

Kiemelkedően magas színvonalú, áldozatkészséggel végzett, önzetlen és példaértékű munkájáért Mónusné Fábián Zsuzsannának Csömör Nagyközség Önkormányzata „Az év pedagógusa” címet adományozta.

                                              

Egri Márton ütőtanár 2011 szeptemberétől tanít a Krammer Teréz Zeneiskolában. Ebben az évben szerezte meg dob – hangszeres szakképesítését a Kőbányai Zenei Stúdió Szakképző iskolájában.  Az első években félállású pedagógusként végezte munkáját, de szakmai elhivatottsága, lelkiismeretes pedagógiai munkája révén egyre több növendék szeretett volna tanítványa lenni, így egyre több órát vállalt a zeneiskolában. Óvodás kortól vállal tanítványokat és halmozottan hátrányos helyzetű látássérült gyermekeket. Egyetemi tanulmányait kiváló minősítéssel végezte jazz-dob szakirányon 2018 júniusában, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Jelenleg teljes állású pedagógusként dolgozik a Csömöri Krammer Teréz Zeneiskolában.

2013-ban alakította meg kamara-ütőegyüttesét, melyet később Kaméleon Együttesként ismerhetett meg a közönség. Az együttes szakmai vezetése mellett, a közösségformálásért is sokat tett. Rendszeresen vállalnak fellépést Csömörön és a település határait kívül is. 2018-ban készült el első CD lemezük, ami komoly szakmai előrelépést jelentett a csoport életében. Egy éve pedig kisebb növendékeiből szervezett új kamaracsoportot, ezzel biztosítva az utánpótlást a következő évekre.

A tanórai feladatokon túlmenően tanszaki és zeneiskolai többlet feladatokban is rendszeresen részt vesz, együttműködik más hangszeres és vokális tanszakokkal, zenekarokkal, kamaracsoportokkal. A Krammer Big Band tagja és segítője. Aktív, lelkes pedagógusként jó kapcsolata van kollégáival, szülőkkel és növendékekkel egyaránt. Szívén viseli az egész tanszak és a teljes zeneiskola szakmai színvonalának fejlesztését, melyet magas színvonalú pedagógiai munkájával támogat.

Kiemelkedően magas színvonalú, áldozatkészséggel végzett, önzetlen és példaértékű munkájáért Egri Mártonnak Csömör Nagyközség Önkormányzata „Az év pedagógusa” címet adományozta.

 

A pedagógusokkal a Csömöri Hírmondó július 5-én megjelenő számában olvashatnak interjút.

 

Megszakítás