Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Összefoglaló a 2011. május 12-i képviselő-testületi ülésről

2011 május 13. –
Önkormányzati, települési hírek

A képviselő-testület véglegesítette a településszerkezeti tervet, döntött a nonprofit sport kft. ügyvezetőjének személyéről, valamint lezárta a közterületek használatáról szóló önkormányzati rendelet módosítását.

A képviselők egyhangúlag fogadták el az új nonprofit sport kft. társasági szerződését, valamint döntöttek az új ügyvezető személyéről.  A 12 pályázó közül Válé Flóriánt kérik fel az ügyvezetői feladatok ellátására. A csömöri szakember, aki NB I-es kosárlabda bíró, korábban szakosztályvezetőként, utánpótlás vezetőedzőként dolgozott.

 

Véglegesítették Csömör Nagyközség Településszerkezeti Tervét. A hosszú egyeztetési, valamint tervezési folyamat lezárultával, a testület 7 igen, 1 nem szavazati aránnyal elfogadta az új TSZT-t, amely tükrében jelentősen nő a tervezett erdő-, valamint ipari-gazdasági terület. Fontos megjegyezni, hogy a TSZT egy területfejlesztési tervet és lehetőséget definiál, tehát nem rendeleti értékű.

 

Megszüntetik a településőri státuszokat 2011. május 16-tól. Erre azért volt szükség, mert a két éve kiírt foglalkoztatási programot a Belügyminisztérium leállította, az önkormányzat pedig nem tudja finanszírozni a településőrök foglalkoztatását. Az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság a későbbiekben a rendőri jelenlét megerősítésében látja a közbiztonság fenntartásának lehetőségét.

 

Módosult a közterületek használatáról szóló önkormányzati rendelet. Az érintett felekkel való egyeztetést követően egy vállalható díjszabást fogadott el  a képviselő-testület a mozgóárusokra vonatkozóan és döntött arról is, hogy az őstermelők ingyenesen vehetik igénybe a piac területét, max. 5 m2-ig.

 

A képviselő-testületi ülésről hamarosan részletes beszámolót is olvashatnak majd.

Megszakítás