Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Ösztöndíjpályázat középiskolásoknak

2019 január 16. –
Önkormányzati, települési hírek

A Csömöri Kulturális Közalapítvány tanulmányi ösztöndíj pályázatot hirdet a 2018-2019-es tanév második félévére, középfokú tanintézmények hallgatói számára.

A pályázat feltételei:

1.) Pályázhat minden olyan csömöri, állandó lakcímmel rendelkező lakos (min. 2018. szept. 1. óta), aki érettségit adó intézmény:  szakiskola,  szakközépiskola, szakgimnázium, gimnázium kilencedik , vagy magasabb évfolyamos tanulója. Hat vagy nyolc osztályos gimnázium esetében a hagyományos, négyosztályos középiskolai képzésnek megfelelő első évfolyamtól lehet pályázni.

 

2.) A pályázat alapkövetelménye, hogy a középiskolás pályázó legutóbbi iskolai félévének tanulmányi átlageredménye (magatartás és szorgalom jegy nélkül) minimum 4,00 legyen.

 

3.) Akik a korábbi években már részt vettek az Alapítvány által meghirdetett pályázaton, azok most is pályázhatnak, függetlenül attól, hogy támogatta-e őket a Kuratórium, vagy sem.

 

4.) Pályázni a pályázati űrlap kitöltésével lehet. A pályázathoz mellékelni kell a család (az egy háztartásban élő keresők, munkáltató által kiállított utolsó 3 havi) jövedelemigazolását (a munkáltatói igazolás nem elég!), ennek összege nem haladhatja meg a jelenlegi öregségi nyugdíj összegének négyszeresét, (114.000 Ft/fő), a családi pótlék igazolását, a legutolsó iskolai félév tanulmányi eredményét igazoló dokumentumok (középiskola félévi bizonyítvány) másolatát és iskolalátogatási igazolást, illetve a közös háztartásban élők iskolalátogatási igazolását is (16 évesnél idősebb testvérek esetén), a tanulói jogviszony fennállásáról. A pályázati űrlap a csömöri honlapról letölthető, illetve az Önkormányzat Ügyfélszolgálatán átvehető.

 

5.) A pályázatokat 2019. február 20-án, 16.00 óráig lehet leadni a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodájában a földszinten.

 

6.) Az ösztöndíj 5 hónapra (2019. február–2019. június) szól. A sikeres pályázó a meghatározott feltételek szerint részesül ösztöndíjban.

 

7.) A Kuratórium a pályázatok elbírálása során a szociális szempontokat és a tanulmányi eredményt együttesen veszi figyelembe.

 

8.) A pályázati döntésről írásban kapnak tájékoztatást a pályázók, 2019. március 15-ig.

 

 A pályázati űrlap letölthető a lap alján található kapcsolódó dokumentumok, 2019. évi pályázatok fülre kattintva.

 

                                                                                              

                                                                                                Harmath Diána
                                                                    a Csömöri Kulturális Közalapítvány Kuratórium
                                                             elnöke
Megszakítás