Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Pályázat alanyi jogú nyelvtanulás-támogatásra

2014 szeptember 24. –
Önkormányzati, települési hírek

A Csömöri Kulturális Közalapítvány pályázatot hirdet nyelvtanulás támogatására, mely a 2014. szeptember 1. után megkezdett vagy megszerzett nyelvtanfolyam vagy nyelvvizsgadíj utólagos anyagi támogatására szól.
A pályázaton indulhat minden olyan állandó csömöri lakos, aki félévnél régebbi lakcímkártyával rendelkezik, és aki 14-29 éves korú.

A pályázat feltételei:

A pályázó kérheti a támogatást nyelvtanulásra, akkreditált intézmény nyelvtanfolyamaira, (ebben az esetben csatolni kell a nyelvtanfolyam elvégzéséről szóló igazolást és a befizetést igazoló számlát, 2014. szeptember 1. után megkezdett tanfolyamok esetén), vagy nyelvvizsgadíjra (ebben az esetben olyan érvényes, államilag akkreditált nyelvvizsga bizonyítvánnyal kell rendelkezni, melyet a pályázó 2014. szeptember 1. után  szerzett).

A támogatás egyszeri összeg, a nyelvtanfolyam/nyelvvizsgadíj utólagos, és a keretösszeg által meghatározott mértékű finanszírozására szól, mely a befizetést igazoló számlamásolat ellenében kerül kifizetésre.

Minden 14-29 éves kor közötti csömöri lakos 40 000 forint értékben veheti igénybe, amennyiben egyszerre nem meríti ki ezen összeget, a fennmaradó rész később igényelhető.

Amennyiben a pályázó szociális helyzete indokolttá teszi (a családban az egy főre jutó átlagjövedelem nem éri el az öregségi nyugdíj háromszorosát nettó: 85.500,- Ft-ot), úgy a nyelvtanfolyamhoz előre kérheti a pályázó a támogatást. Ebben az esetben a pályázathoz mellékelni kell a család (az egy háztartásban élő keresők) jövedelemigazolását.

 

A pályázatnak tartalmaznia kell:

  • A kitöltött adatlapot (amely a csömöri honlapról letölthető, vagy az Önkormányzat ügyfélszolgálatán átvehető)
  • Nyelvvizsga esetén az eredményét igazoló lap másolatát.
  • A nyelvvizsgadíj befizetését igazoló számlamásolatot (amely a pályázó nevére és címére  szól).
  • Nyelvtanfolyam esetén a beiratkozást  igazoló számlamásolatot és az elvégzéséről szóló dokumentumot (amely a pályázó nevére és címére szól).
  • A lakcímkártya fénymásolatát.

 

Beadási határidő:

A pályázatokat az eredményes vizsgákról/tanfolyamokról folyamatosan lehet benyújtani a Csömör Nagyközség Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodájában 2014. szeptember 25-től kezdődően.

Egy adott nyelvvizsgára a Kulturális Közalapítvány más pályázatán nem igényelhető támogatás.

A beadott pályázatokat a Csömöri Kulturális Közalapítvány Kuratóriumának elnöke folyamatosan hagyja jóvá.

Akik korábban már részt vettek a Csömöri Kulturális Közalapítvány által meghirdetett egyéb pályázatain, azok is pályázhatnak, függetlenül attól, hogy részesültek-e támogatásban a kuratórium által.

 

A pályázati űrlap a www.csomor.hu oldalról tölthető le.

 

 

Megszakítás