Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Plusz körzetekről döntöttek a háziorvosi és gyermekorvosi ellátásban

2018 szeptember 21. –
Önkormányzati, települési hírek

A szeptember 20-i képviselő-testületi ülésen véglegesítették a házi- és gyermekorvosi körzetek felosztását, miután az Állami Egészségügyi Ellátó Központ jóváhagyta azokat. A döntés értelmében a meglévők mellett két új felnőtt háziorvosi, valamint egy új gyermekorvosi körzet létesül.

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően az önkormányzat ismét csatlakozik a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjprogramhoz, amely a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók, valamint felsőoktatási tanulmányokat kezdő fiatalok támogatását szolgálja. Erre a célra ezúttal is 2,5 millió forintot biztosítanak, a pályázatot a Kulturális Közalapítvány pályázatot írta ki az érintettek számára. (Bővebb információ itt: http://www.csomor.hu/oldal/bursa-osztondijpalyazat-felsooktatasi-tanulmanyokat-kezdeni-kivano-diakok-reszere és itt: http://www.csomor.hu/oldal/bursa-felsooktatasi-osztondijpalyazat)

Döntés született a Pest megyei kerékpáros úthálózat fejlesztését szolgáló pályázaton való indulásról. A fejlesztés tervei már elkészültek egy korábbi pályázathoz, ám akkor egyetlen térségi fejlesztés sem  kapott támogatást. A jelenlegi pályázat keretén belül – 180 millió forintos összegben – több új szakasz épülne, továbbá számos kisebb forgalmú mellékutcában felfestéssel alakítanának ki kerékpáros sávot. Emellett a Major út külső szakaszának megépítése – beleértve az M0 felett átvezető kerékpáros felüljárót is – önerőből valósul meg.

 

Megszakítás