Üdvözöljük!

Rekreációs fejlesztések és programok

2019 április 30. –
Önkormányzati, települési hírek

Csömör különleges természeti adottságait védenünk, s gyermekeink számára őriznünk kell. Éppen ezért az önkormányzat Közösségi tér- és közterületi programjában évről-évre kiemelt szerepet kapnak a rekreációs fejlesztések. Ennek köszönhetően az elmúlt közel egy évtizedben a civil önkormányzat számos olyan fejlesztést, valamint programot indított és támogat a faluban, melyek kulturált kirándulási, túrázási lehetőségeket biztosítanak Csömörön. Az egyik ilyen a térségben egyedülálló Csömöri körtúra amely nem csak a természeti, hanem a kulturális és egyéb helytörténeti értékeinket is bemutatja.

Néhány éve készült el a páratanul szép Pataksétány, melynek első, a Bulgárkert és a Szabadság út közötti szakasza ma már közkedvelt sétahelyszín. A sétányon jelenleg a Jókai utcáig gyalogolhatunk végig, ám  elkészült a befejező szakasz is, így a Bulgárkerttől egészen a Csömöri Horgásztóig kisétálhatunk a patak mentén.

A csömöri horgásztó játszóterét a horgászegyesülettel megkötött együttműködési megállapodás keretében visszavette gondozásba az önkormányzat,  ahol a teljes játszótér felújítása mellett kulturált mosdót alakított ki a Községgondnokság. A zöldterülettel foglalkozó önkormányzati  kft. a park felújítása mellett – Csömörön elsőként – néhány felnőtteknek való mozgó szabadtéri kondieszközt is telepített. A parkot az április végén megrendezett Föld napján vették birtokba a látogatók.

Két éve készült el a Csömöri körtúra gyalogos és kerékpáros útvonala is, melynek mentén táblák mutatják be az adott környék helytörténeti érdekességeit. A mintegy 23 km-es túra szakaszolható is, a kitáblázásnak köszönhetően bárki önállóan is nekivághat, vagy ellátogathat az évente megszervezett túrák valamelyikére.

A közlekedés biztonságosabbá tételét szeretnék növelni a gyalogos és kerékpáros közlekedésre alkalmas utak építésével. Tavaly a József Attila utca folytatásában lévő aluhídhoz vezető út mindkét szakaszát burkolták le, illetve látták el világítással. Idén fejeződött be a Major úti M0 felüljáró feletti gyalogos és kerékpáros közlekedésre alkalmas útszakasz kiépítése, melyet az önkormányzat saját erőből oldott meg, így ma már biztonságosan és kiépített úton tudunk végigsétálni vagy átbringázni Budapestre. Ugyanakkor az M0 autópálya felett – mivel minden településen  csupán autós közlekedésre alkalmas felüljárókat építettek – Csömörön épült meg először  gyalogos és kerékpáros közlekedésre alkalmas szakasz.

A Laky saroknál is hasonló szakasz épül, a Príma áruháztól egészen a Rét utcáig kiépített úton juthatunk majd el bringával vagy gyalogosan.

 

Megszakítás