Üdvözöljük!

Rendkívüli képviselő-testületi ülés aktuális útépítésekről

2012 szeptember 08. –
Önkormányzati, települési hírek
A 3-as számú (Rét utcai) bekötőút módosítási terveinek elkészíttetéséről és útépítéssel kapcsolatos közbeszerzési ajánlattételi felhívásról döntöttek a képviselők a szeptember 6-i rendkívüli testületi ülésen.

Az új bekötőút építési tervei számos hiányosságot tartalmaznak és forgalomtechnikai szempontból rendkívül veszélyes a Laki úti csomópont kialakítása. Ha az eredeti terveknek megfelelően épülne meg a 3-as bekötőút, közlekedésbiztonságilag veszélyes lenne, ezért az önkormányzat nem járulna hozzá annak forgalomba helyezéséhez és nem venné át saját kezelésébe, holott ez az egymilliárdos uniós támogatásból megvalósuló beruházás lezárásának feltétele lenne. A képviselők ezért olyan határozatot hoztak, hogy módosítási kérelemmel élnek az építtető Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. felé. Az önkormányzat az út saját kezelésbe való átvételéhez feltételül szabta meg a régi Paraszthíd megtartását, járda, kerékpárút és körforgalom kialakítását a rendkívül veszélyes Laki út–Széchenyi utca–Páva utca–Szedervölgyi út csomópontban. Utóbbi lakossági kérés is volt, amelyeket a környékbeliek lakossági fórumon jeleztek a kivitelező és az önkormányzat felé. Az út átadásnak befejezése várhatóan jövő év tavaszára csúszik át.

A képviselő-testület zárt ülésen döntött meghívásos közbeszerzéses pályázati ajánlati felhívásról a Csömöri út útépítésével kapcsolatban. A Budapest XVI. kerületével egybeépült településrész fő útjának aszfaltozási és vízelvezetési munkáira bruttó 39 millió Ft-ot különített el a képviselő-testület. 

Megszakítás