Üdvözöljük!

Rendkívüli támogatást kapott több helyi civil szervezet az önkormányzattól

2021 december 06. –
Önkormányzati, települési hírek

A legutóbbi képviselőtestületi ülésen mintegy 7,4 millió forintnyi, soron kívüli támogatásról döntöttek, miután nemrég napvilágot látott a hír, mely szerint a Pest Megyei Önkormányzat által kiírt pályázatból egyetlen csömöri civil szervezet sem részesült.

A Csömöri Polgárőr Egyesület  1.871.000 Ft –ot gépkocsi beállók építésére, a  Csömöri Állatvédő Civil Szervezet 3.500.000 Ft-ot szendvicspanel mobilház telepítésére, a Krammer Teréz Zeneiskola Alapítvány 490.000 Ft-ot hangosítási és technikai eszközökre, a Csömöri Pingpong Sport Egyesület 575.000 Ft-ot sporteszközök beszerzésére, valamint a Tiszta Tánc Színház Egyesület 950.000 Ft-ot működési kiadásokra  kapott az  önkormányzati rendkívüli támogatásból.  Mindezek mellett a z önkormányzat vizsgálja, hogy a Csömöri Önkéntes Tűzoltó Egyesület és az iskolai Mátyás Király Alapítvány – melyek szintén sikertelenül indultak a Pest megyei pályázaton – támogatását hogyan és milyen forrásból tudják megvalósítani, ez utóbbi kettőnél ugyanis komolyabb beruházásokat tervezetek, így az ezekhez szükséges forrást meg kell találni.

Mint arról már korábban beszámoltunk, az elmúlt harminc évben soha nem osztottak ilyen nagyságrendű pályázati pénzt egyik csömöri alapítványnak vagy civil szervezetnek sem, mint amit októberben kapott két szervezet a Pest Megyei Önkormányzattól.  Az egyik, a  hivatalos nevén Cs. Torna Egylet, jelenleg tényleges tevékenységet a nagyközségben nem folytató egyesület 13 millió 700 ezer forintot nyert kisbusz beszerzésére. A másik kedvezményezett egy alapítvány, amelynek semmi kapcsolata nincs Csömörrel, mégis  15 millió 900 ezer Ft-ot nyert csömöri újság kiadására. A  nyertes Közép-magyarországi Régióért Alapítvány Dunakeszire van bejegyezve. Az alapítvány az elmúlt években alig végzett kimutatható tevékenységet, de mostantól ebből a pályázati támogatásból színes, 24 oldalas havi lapot juttat el minden csömöri háztartásba ingyen. 

 

A csömöri önkormányzat egyébként évek óta jelentős összegeket fordít a helyi civil szervezetek  működésének biztosítására,  amelyek  az itt élők életminőségét javító, az értékteremtéshez, önkéntes segítségadáshoz, egészséges életmódhoz és kulturális szférához kapcsolódó  tevékenységeket folytatnak.

Megszakítás