Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Rövid beszámoló a 2012. november 15-i testületi ülésről

2012 november 17. –
Önkormányzati, települési hírek

A képviselők döntöttek a Kacsóh Pongrác úti óvoda fűtéskorszerűsítéséről, a közbiztonsági járőrszolgálat szerződésének meghosszabbításáról, közvilágítási fejlesztésekről, és részmunkaidős védőnői státusz létrehozásáról.

A Kacsóh Pongrác úti óvoda mobilóvodai részének központi gázfűtésre való átállításáról döntöttek a képviselők. A villanyfűtésről gázfűtésre való átállást költséghatékonysági szempontok indokolják.

Meghosszabbította 2013. márciusáig a Relic-Őr Kft. éjszakai közbiztonsági járőrszolgálat ellátására vonatkozó szerződését a képviselő-testület, mert az elmúlt három hónap próbaidőszaka igazolta ennek szükségességét. A tapasztalatok és a visszajelzések alapján a biztonsági cég éjszakai járőrszolgálata eredményes volt, az érintett közterületeken a garázdaság, randalírozás nagy mértékben visszaesett.

Három településrészen helyeznek el lámpatesteket a közvilágítás javítására: a Vágóhíd utcában egy, a Tinódi utcában kettő, míg az Emlékmű közben (volt Temető köz) szintén két lámpatestet. Utóbbinál a közvilágítás hiánya és az út rendkívül rossz állapota miatt méltatlan állapotok uralkodnak, így útstabilizálási munkákat is végeznek. A képviselő-testület a fejlesztéshez szükséges 1 415 000 forintot elkülönítette.

A helyi hulladéklerakó negyedéves vizsgálatánál felkérték dr. Bándi Gyula környezetvédelmi jogászt a terület ellenőrzésében való részvételre. A szakember jogi szempontból megfelelőnek találta a telep működését és tájékoztatta a képviselőket a jövő évi várható hulladékgazdálkodási változásokról. Az új törvény szerint központi árakat szab a kormány, emelkedik a hulladéklerakási járulék, így dr. Bándi Gyula elképzelhetetlennek tartja az új szabályozás szerinti működést a lakossági szemétdíjak emelkedése nélkül.

Részmunkaidős védőnői státusz létrehozását szavazták meg a képviselők. Az álláshely – amely helyettesítéssel betölthető – 2013. január 1-jétől létesül, finanszírozását az Országos Egészségbiztosítási Pénztár biztosítja.

Megszakítás