Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Rövid beszámoló a 2014. december 18-i képviselő-testületi ülésről

2014 december 22. –
Önkormányzati, települési hírek

A testületi ülés vendége volt Dr. Tuzson Bence, a választókerület parlamenti képviselője, a Fidesz országgyűlési frakciójának szóvivője. A képviselő támogatásáról biztosította Csömör önkormányzatát.

Kifejtette, hogy az ország „történelmi lehetőség előtt áll”, mivel ez az utolsó olyan időszak, amikor jelentős uniós támogatáshoz lehet hozzáférni. Bár a közép-magyarországi régióban az uniós források – más magyarországi régiókhoz képest – kevéssé jelentősek, a képviselő mégis úgy véli, hogy megfelelő koncepcióval jó eséllyel lehet pályázni. Hangsúlyozta, hogy a következő pályázati ciklusban prioritást élveznek a vállalkozásfejlesztést, beruházás-ösztönzést célzó projektek és különösen fontosnak tartja, hogy a térség önkormányzatai előre készüljenek fel a tavaszi pályázati kiírásokra.

A testületi ülésen Fábri István polgármester ismertette a budapesti agglomeráció polgármestereinek állásfoglalását, melyhez több kormánypárti országgyűlési képviselő is csatlakozott. Az aláírók határozottan elutasítják az M0-s körgyűrű és az autópályák fővárosba bevezető szakaszainak fizetőssé tételét. Az agglomerációs települések képviselői emellett kívánatosnak tartják egy, a térségre vonatkozó, átfogó közlekedési koncepció kidolgozását.

Szülői kezdeményezésre tárgyalta a testület a Mátyás Király Általános Iskolában első osztálytól bevezetendő angol idegennyelv-oktatás, valamint az iskolaelőkészítő-foglalkozások indításának lehetőségét. A testület előzetes elvi támogatását adta a tervezethez, hangsúlyozva, hogy a nyelvoktatást az alsóbb osztályokban, játékos formában, teljesítménykényszer nélkül tudják elsősorban elképzelni. A testület megbízta Tormay-Lesták Mária alpolgármestert, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal és az iskolavezetéssel egyeztessen a kérdésben.

A képviselő-testületi ülésről szóló részletes beszámolót a Csömöri Hírmondó januári számában olvashatják.

Megszakítás