Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Rövid beszámoló a 2016. január 21-i képviselő testületi üléséről

2016 január 21. –
Önkormányzati, települési hírek

Az év első önkormányzati összejövetele a Himnusz közös eléneklésével kezdődött, majd a jelenlévők megemlékeztek Böröczky Ervin egykori önkormányzati képviselőről, aki január 6-án, 85 éves korában hunyt el. Átadták a Csömör Kincse díjakat. Az előző évben alapított díj azoknak a tevékenységét ismeri el, akik az utóbbi években újszerű és értékteremtő kezdeményezéssel gazdagították a helyi közösségi-kulturális életet.

Az idei év díjazottjai:

Sipos István és Sipos Istvánné (regionális sárga turistajelzés felújítása és gondozása)
Fodor László és Fodorné Csőke Zsuzsa (Mária-út csömöri szakaszának kialakítása és térségi zarándokutak szervezése)
Hantos Péter és Pozsár Gábor (Csömöri Zsidó Temető felújítása és gondozása)
Szabó Erzsébet és Bátorfi István (Zabijacka-csömöri hagyományos disznóvágás megszervezése)

Az ülésen ismertették a 2016-os költségvetés első terveit. Fábri István polgármester és Eigler Tamás pénzügyi bizottsági elnök kifejtette, hogy a következő két év legjelentősebb beruházása az egészségház kivitelezése lesz, de ezzel párhuzamosan két további nagy beruházás zajlik majd, jelentős európai uniós és hazai pályázati támogatással és részben önkormányzati önerőből: a szennyvíztisztító bővítése és a sportcsarnok felújítása. Mindezek mellett pedig 2016-ban további fejlesztési lehetőségeket is lehetővé tesz a költségvetés.

A képviselő-testület arról is döntött, hogy egymillió forinttal támogatja a Csömöri Polgárőr Egyesület gépjárművásárlását, amelyet várhatóan az Országos Polgárőr Szövetség egészít ki a még szükséges összeggel.

 

 

Megszakítás