Üdvözöljük!

SOS Központ

2019 május 23. –
Önkormányzati, települési hírek

Központunk az emberi élet minőségét, védelmét és biztonságát hivatott szolgálni egy korszerű segélyhívó eszközzel.A hozzá kapcsolódó egészségügyi és biztonsági távfelügyeleti szolgáltatással. Elsősorban az idős- és beteggondozásban nyújt nagy segítséget vészjelző készülékünk, de a különböző demenciában szenvedőknek, illetve a demens betegek hozzátartozóinak is sok problémára korszerű megoldásul szolgálhat.

Távfelügyeleti Központ

 

Szervezetünk alapja a nap 24 órájában működő diszpécserszolgálat, ahol az OMSZ berkeiben szerzett több évtizedes tapasztalattal rendelkező mentő-szakápolók és a mentésirányításban jártas egészségügyi végzettségű munkatársak várják a bejelentéseket. Diszpécsereink szakterülete a sürgősségi betegellátás, így szakértelmükből adódóan azonnal fel tudják mérni a helyzet súlyosságát, telefonon keresztül kapcsolatban tudnak maradni és segíteni tudnak a rászorulónak mindaddig, amíg a szaksegítség a helyszínre ér.

 

 • az év minden napján, 24 órás működés
 • riasztások fogadása, átjelzés a szerződésben rögzített, és számítógépen tárolt helyekre (vonuló szolgálat, mentők, orvosi ügyelet, hozzátartozók, rendőrség, tűzoltóság, gondozó szolgálat stb.)
 • biztosított adatainak tárolása számítógépen, segélyhíváskor azonnal megjelennek a diszpécser képernyőjén.
 • Események naplózása, dokumentálása, hangrögzítéssel.
 • a biztosított adataiban be ált változások folyamatos átvezetése.
 • a segélykérés helyének pontos meghatározása és átadása a vonuló szolgálat részére.
 • a készülék töltöttség folyamatos figyelemmel kisérése
 • szigorú intézkedési protokoll.

 


A Seni Guard segélyhívó készülék

 

Eszközeink komplexitása kategóriájukban egyedülálló, a mai kor követelményeinek teljes mértékben megfelelnek. A hasznos funkciók és a korszerű technológiai megoldások mellett a praktikum és az egyszerű kezelhetőség is fontos szempont volt a készülék megalkotásakor, így még a XXI. századi technológiák ellenzőinek is mindennapi társává válhat. Praktikus funkciói többek között:

 

 • SOS pánikgomb
 • kétirányú kommunikáció
 • GPS-es helymeghatározás
 • elesés-érzékelő
 • SIM kártyával működik, országos GSM/GPRS lefedettség
 • Geo-kerítés funkció
 • Lemerülés figyelmeztetés

 

Vészjelző készülékünk nem csak időseknek és egyedül élőknek jelenthet nagy segítséget, de a különböző demenciában szenvedő betegeknek is hasznos lehet Geo-kerítés funkciójának köszönhetően. Ez esetben a gondozott, ha kilép egy megadott területről, az eszköz automatikusan riaszt a központba. Igény esetén természetesen ez a funkció kikapcsolható.

A készülék megfelel a szociális törvény 65.§-ban, valamint a többször módosított SZCSM. I/ 2000-es rendeletében előírt feltételeknek.

Jól kiegészíti a jelenleg használt vonalas telefonon működő, lakáson belül használható rendszereket, biztosítja az segélykérés lehetőségét az ország bármely részéről, az ellátott pillanatnyi tartózkodási helyétől függetlenül.

 

A készülékkel használója biztonságban érezheti magát éjjel-nappal.

 A vészjelzések 24 órás diszpécserközpontunkba érkeznek be, ahol szakképzett mentős dolgozók várják a hívásokat és bármilyen probléma felmerülése esetén azonnal gondoskodnak  a megfelelő segítség helyszínre küldéséről. Legyen szó akár balesetről, rosszullétről, betörésről, vagy eltörött vízvezetékről, a segítség mindig kéznél van a Seni Guard segélyhívóval.


Gyermekeink biztonságáért

 

A Seni Guard készülék alkalmas arra, hogy gyermekeink biztonságáról gondoskodjunk. A tetszetős kivitel méltán teszi kedveltté a gyermekek számára. A beépített funkciók biztosítják, hogy a gyermek bármilyen krízis helyzet esetén segítséget kérjen a készülékkel. A nyakba akasztva minden esetben biztosítja a segélyhívás lehetőségét A készülék kiváltja a mobiltelefont, iskolában is viselhető.

 A készülék használatával nyomon követhető a gyermek mozgása, meghatározható a pontos tartózkodási helye. A Geo kerítés funkció biztosítja, hogy a szülők által megadott területen belül mozogjon a gyermek, ha a beállított területről kilép, jelzést küld a központnak, ahonnan értesítik a szülőket a pontos tartózkodási helyről, így mindig tudjuk, hol tartózkodik gyermekünk. A szülők interneten keresztül akár saját okos telefonjukon is nyomon követhetik gyermekük tartózkodási helyét, mozgásának irányát.

A készüléken elhelyezett „SOS” gomb segítségével a gyermek bármilyen nem várt esemény bekövetkezésekor azonnal segítséget tud kérni. A központból azonnal értesítik a szülőket, és ha szükséges mentőt, orvost vagy rendőrt is küldenek a helyszínre. Segélykérés esetén a központból visszahívják a gyermeket, a kétoldalú hangkapcsolat azonnal felépül és az elhangzottak alapján intézkedik a diszpécser.

A készüléket a szülők is hívhatják, kapcsolatba léphetnek a gyermekükkel. Mivel a készülék nem hagyományos mobiltelefon, így a pedagógusok részéről is elfogadottá vált.

A készüléket áramellátása 3 napig biztosítja töltés nélkül a szolgáltatást, de lemerülés esetén figyelmeztetést küld a diszpécsernek, aki értesíti a szülőket, hogy a készüléket töltőre kell tenni.     

A fentiek alapján biztosítani tudjuk a gyermekeink biztonságát. 

 

SOS Központ Kft.

1051 Budapest, Sas utca 10-12.

+36 20 460 4660

info@soskozpont.hu  www.soskozpont.hu

Megszakítás