Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Sportfejlesztések tömegsport és iskolai testnevelés számára

2018 november 15. –
Önkormányzati, települési hírek

A november 8-ai rendkívüli testületi ülésen sportfejlesztési beruházásokról hangzott el tájékoztató.
Az iskola udvarán lévő korábban műfüves, jelenleg műanyag borítású pálya befedésével kialakított csarnokot nem csak a szakosztályi sportolók, hanem az általános iskolás gyerekek is használhatják majd, hiszen napközben az iskolai testnevelés óráknak ad majd plusz helyszínt.

Az új csarnok megépítését, mintegy 100 millió forint értékben az önkormányzat és a sport kft. részben  társasági adós  támogatásból, részben  önkormányzati önerőből valósítja meg jövőre.

Fejlődik a kerékpáros szakosztály is, új kerékpáros sportközpont kialakítása valósul meg a Bulgárkertben. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Kerékpáros Szövetség több településre is pályázatot írt ki, így a csömöri központ mintegy 70 millió forintos beruházásból valósul meg, melyhez 10 millió forint önrészt az önkormányzat biztosít a jövő évi költségvetésben. A központban szervizet, alapbázist és néhány szállást alakítanak ki.

Az iskola udvarán lévő kézilabdapálya és a Gorkij fasornál lévő „Kispálya” burkolatcseréjét is tervezik, mindkettőre pályázatot nyújtott be az önkormányzat.

Megszakítás