Üdvözöljük!

Tájékoztató a zöldhulladék szállításával kapcsolatban

2017 november 15. –
Önkormányzati, települési hírek

Az utóbbi hetek zöldhulladék szállításában történő fennakadásokra a Zöld Híd Kft. az alábbiakról tájékoztatja a lakosságot. A hulladékgyűjtés elmaradása váratlan fennakadások miatt történt, melyet próbálnak minél előbb orvosolni. A zöldhulladék és a szelektív hulladékgyűjtés elmaradása esetén igyekeznek a következő napon, akár szombaton is elvinni a zsákokat.

A zöld hulladékot csak a kft. által forgalmazott BIO zsákban (lebomló zsákban) viszik el. A kötegelt zöldből egy alkalommal  maximum 10 köteget szállítanak el.  Ez a köteg nem lehet 1 méternél hosszabb és 6 cm átmérőnél nagyobb, és úgy átkötve, hogy felemelésnél ne essen szét. 

A kommunális, szelektív és zöldhulladékot is az adott gyűjtési napon reggel 06.00 óráig kell  kitenni az ingatlan elé. 

 A falevél is zöldhulladéknak számít

Idén  nem szerveznek külön lombgyűjtési akciót, mivel  tavasztól őszig kéthetente  lehetett a zöldet a erre rendszeresített  zsákokban kitenni, így a falevelet is ebben lehet gyűjteni.  

Idén az utolsó zöldhulladékgyűjtési nap november 24. Ezt követően legközelebb jövő tavasszal tehetjük ki újra a felesleges lombot és kerti hulladékot.

Biológiailag lebomló gyűjtőzsákok az alábbi helyeken vásárolhatóak 50 Ft-os áron:

A CSÖTESZ Kft.  – bár már nem közszolgáltató – mindent megtesz, hogy a hulladékelszállítás rendben működjön a településen. Azaz, folyamatosan tartja a Zöld Híd Kft.-vel a kapcsolatot és jelzi számukra a lakossági panaszokat.

Megszakítás