Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Tájékoztató közös képviselők és intézőbizottságok részére

2016 február 10. –
Önkormányzati, települési hírek

A felhívás teljes szövege az alábbiakban olvasható:

A társasházakról szóló 2003. évi CXXXIII. törvény módosítása, és a 155/2015 (VI. 25). kormányrendelet alapján a társasházak törvényességi felügyeletét a települési jegyző látja el. A jegyző hivatalból, vagy bejelentés alapján vizsgálja azt, hogy a társasház alapító okirata, szervezeti-működési szabályzata, továbbá a közgyűlési határozata megfelel-e a jogszabályoknak,

  A közös képviselő, illetve az intézőbizottság köteles a jegyzővel együttműködni, a jegyzőt a törvényességi felügyelet lefolytatásához szükséges dokumentumok rendelkezésre bocsátásával, valamint a helyszíni ellenőrzés során, a helyszínen is segíteni.

 

Felhívom a figyelmet, hogy a jegyző ezen eljárása csak a társasház működésének jogszerűségére irányul. A vizsgálat nem folytatható le, ha bírósági, vagy hatósági eljárás van folyamatban, a társasház működésének gazdaságossági vagy célszerűségi szempontból való ellenőrzésére, illetve a tulajdonosok, vagy az ott lakók egymás közti konfliktusának megoldására.

 

A bejelentést írásban a 2141 Csömör, Szabadság út 5. sz. alatti címre, e-mailen a kornyezetvedelem@csomor.hu címre lehet megtenni. Tájékoztatás a 28/544-034-es telefonszámon is kapható.

 

 

 

                                                                                              Dr. Katona Péter

                                                                                                          jegyző

Megszakítás