Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Nyolcvan alkalommal végeztek mentést az önkéntes tűzoltók

2020 január 24. –
Önkormányzati, települési hírek

Elkészült a Csömöri Önkéntes Tűzoltó Egyesület tavalyi statisztikája, amely szerint 2019. évben 81 esetben vonultak az önkéntes tűzoltóink káresetekhez, így 24 tűzesetnél (11 épület tűz, 13 gaz- és avartűz), 56 műszaki mentésnél (34 baleset, 21 fakidőlésnél, és CO szivárgásnál) végeztek mentéseket. A tűzoltók tavaly mintegy 7641 órát (3813 nappal, 3828 éjszaka) voltak ügyeletben, ebből 132 órát 29 percet töltöttek a káresetek felszámolásánál.

Fentiek csak a káreseti munkákat foglalják magukban, ezeken kívül az önkéntes tagok részt vettek önkormányzati rendezvényeken és dolgoztak a tűzoltó szertárban, karbantartották eszközeiket, felszereléseiket.

A XVII. kerületi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság szervezésében részt vettekk három, míg a Gödöllői Tűzoltó Parancsnokság szervezésében egy gyakorlaton. Mind a négy esetben szakmai felkészültségükről tettek tanúbizonyságot önkénteseink.

Június 30-án a Szabolcs Szatmár Bereg Megyében bekövetkezett tömeges káresetek felszámolásában vettek részt.

Tavaly a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság ellenőrzési főosztálya egy átfogó ellenőrzést, míg a XVII kerületi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság két alkalommal (félévente kötelező) ellenőrzést tartott az egyesületnél.

Köszönöm az egyesület valamennyi tagjának az éves munkáját, továbbá hogy időt szánnak anyagi ellenszolgáltatás nélkül településünk biztonságának elősegítésére.

Köszönöm családtagjainknak, hogy biztosítják a stabil hátteret a munkánkhoz és tolerálják, hogy hozzátartozójuk bármikor – naptól és napszaktól függetlenül – feláll mellőlük és megy segíteni másoknak, másokon.
Köszönöm mindenkinek, aki nekünk juttatta – juttatja az adója 1%-át. Végül, de nem utolsó sorban köszönöm önkormányzatunknak hogy anyagilag támogatja működésünket, a tűzoltó szertár építését, illetve a lakosságnak, akik anyagilag is segítették munkánkat.

Kívánok egyesületünk valamennyi tagja nevében eseménymentes 2020-as évet településünk valamennyi lakójának!

 

Szőke Zoltán

a Csömöri Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke

 

 

Megszakítás