Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Településfejlesztési fórum: központban a kiemelt fejlesztések és nagyberuházások

2017 március 16. –
Önkormányzati, települési hírek

Március 6-án tartották a 2017. évi településfejlesztési fórumot, melyen az intézmények, civil szervezetek, egyházak helyi gyülekezeteinek vezetői, helyi közéleti szereplők, valamint Csömör díszpolgárai és emlékérmesei ismerhették meg az önkormányzat jövőbeni fejlesztési terveit.

A találkozón egy nagyszabású, öt évre előremutató fejlesztési programot vázolt fel Fábri István polgármester, mely nem csak az önkormányzati beruházásokat, az új közösségi tér- és közterületfejlesztési programot tartalmazta, hanem külön kitért a jelentős, nem önkormányzati fejlesztésekre is, mint pl. a Procter and Gamble-Hyginett Kft. Határ úti bővítése, a Laky-sarki szupermarket építése és a csömöri-nagytarcsai református egyházközség gyülekezeti házának és templomának létrehozása. Emellett néhány településfejlesztési dilemmára is rámutatott a nagyközség vezetője.
A fejlesztési tervek bemutatását követően Pásztor Sándor önkormányzati képviselő vitára bocsájtotta a közösségi együttélés alapvető szabályainak betartására megalkotott csendrendelet tervezetet. A többségében egyöntetű vélemények ellenére a szabályok megfelelő kidolgozása és betartatásának problémája miatt még további egyeztetések szükségesek ezügyben.
A sikerrel lebonyolított és sok hasznos véleményt hozó esemény után településrészi fórumokat tart az önkormányzat az adott környéken élők számára, melynek keretében a lakók meghívást kapnak a közvetlen környezetük fejlesztési terveit megvitató fórumokra. Minden érintett lakost az internetes felületek mellett külön szórólapon is értesít az önkormányzat.

A településrészi fórumok időpontjai a következők:

Március 23. csütörtök, 18.00 óra
Ófalu településrész
Helyszín: Petőfi Sándor Művelődési Ház, nagyterem

Április 20. csütörtök, 18.00 óra
Újtelep-Hőstelep településrészek
Helyszín: Mátyás Király Általános Iskola, ebédlő

Május 11. csütörtök, 18.00 óra
Szőlő-hegy, Körmendi-hegy településrészek
Helyszín: Petőfi Sándor Művelődési Ház, sarokterem

Május 18. csütörtök, 18.00 óra
Középhegyi településrész
Helyszín: Laky utcai Nefelejcs Óvoda

Június 1. csütörtök, 18.00 óra
Majorszegi településrész
Helyszín: Összefogás Rehabilitációs Központ

 
Megszakítás