Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Több közintézményt is felújít az önkormányzat

2017 március 01. –
Önkormányzati, települési hírek

Európai uniós támogatásból épületenergetikai felújítást végezhet az önkormányzat a Major úti általános iskola, a Szabadság úti zeneiskola, a Kacsóh P. utcai óvoda, a Major úti sportcsarnok és a Kossuth utcai szociális központ épületein.

Egy hete érkezett a hír – és néhány hiányzó dokumentum benyújtása után most már véglegesnek tekinthető a döntés –, hogy százszázalékos európai uniós támogatásból több helyi közintézményt is felújíthat az önkormányzat. A képviselő-testület múlt év nyarán nyújtotta be pályázati igényét összesen közel 250 milliós, vissza nem térítendő pályázati összegre. A csömöri pályázat kifejezetten pozitív elbírálást kapott, nyilván azért is, mert több közintézmény együttes felújítását célozta meg.

Az egyik leglátványosabb fejlesztés a Csömöri Mátyás Király Általános Iskola Major úti épületén várható: a falak hőszigetelése mellett új vakolatot kap a teljes épület, továbbá a tetőt is hőszigeteléssel látják el, a korábban önerőből elkezdett ablak- és ajtócsere program pedig teljesen befejeződik. A Szabadság úti Krammer Teréz Alapfokú Művészeti és Zeneiskola épületén is hasonló jellegű felújítást végeznek. A Kacsóh Pongrácz utcai óvoda épület szintén teljesen új külsőt kap amellett, hogy a hőszigetelés eredményeképpen itt is gazdaságosabb lesz az épület fenntartása. (A Nefelejcs Művészeti Óvoda Laky utcai fő épülete sem marad ki a felújításokból, itt az önkormányzat több mint tíz milliós önerőből oldja meg a vízelvezetési és szigetelési problémákat.)

A Csömör Sportcsarnok épületének nagy része a korábbi években önkormányzati önerőből és társasági adós pályázati támogatásból újult meg, így a mostani pályázati támogatásból már csak a tető hőszigetelését végzik el, illetve nagy napelemek kerülnek az épület tetejére, aminek eredményeképpen várhatóan lényegesen alacsonyabb rezsiszámlákkal lehet majd számolni, nem csak a sportcsarnok, hanem az innen “táplált” közeli általános iskola esetében is.

A Kossuth utcai Szociális Alapszolgáltatási Központ épülete új nyílászárókat, hőszigetelt homlokzatot és tetőszigetelést kap, aminek eredményeképpen az épület működtetése gazdaságosabb lesz és a homlokzat is megszépül.

Az új Csömöri Egészségház építése is elkezdődik idén, amire a teljes összeget, több mint 300 millió Ft-ot önerőből biztosítja az önkormányzat, bár itt is felmerülhet pályázati támogatás lehetősége.

A Petőfi Sándor Művelődési Ház felújítását és bővítését célzó koncepciótervén dolgozik az önkormányzat. Ennek része lesz a jövőben a szomszédos Hősök tere közlekedésbiztonsági áttervezése is. A kivitelezés lehetséges ütemezése és a finanszírozási forrás itt még bizonytalan.

Megszakítás