Üdvözöljük!

Továbbra is szigorú intézkedések a hétvégékre

2020 április 17. –
Önkormányzati, települési hírek

Az intézmények bezárása mellett legalább május végéig a játszóterek, közösségi parkok, kondiparkok, a horgásztó is zárva marad Csömörön. Ez utóbbi környékén, a Laky bekötő út patak melletti leágazásait ismét teljesen lezárják a hétvégére, mivel a korábbi hetek tapasztalatai alapján igen sokan érkeztek a főváros felől erre a területre és sokszor voltak fertőzésveszélyt jelentő csoportosulások.

A kormány adta legújabb felhatalmazással élve a helyi önkormányzat a hétvégéken, szombaton és vasárnap továbbra is megtiltja a 3 főnél nagyobb létszámú csoportosulásokat közterületeken. Kivételt képeznek azok, akik egy háztartásban élnek, de ők is csak a kijárási korlátozásokra vonatkozó kormányrendeletben meghatározott céllal hagyhatják el otthonaikat.

Fábri István polgármester elmondta, hogy a múlt hétvégén a csömöriek döntő többsége igen felelősségteljesen betartotta a központi és a helyi rendelkezéseket, amivel segítették a járvány terjedésének csökkentését. Sokan sétáltak családilag az utcán vagy a környező erdők, rétek, szántóföldek irányában kirándultak, sportoltak, kerékpároztak, lovagoltak. A Csömör környéki, a település szélét, szép részeit érintő túraútvonalak jó kikapcsolódást nyújtanak a helyi családoknak, ezért a rövid utcai séták, sportolások mellett a környező erdőkben való kirándulást javasolja mindenkinek az önkormányzat, természetesen betartva ott is a távolságtartásra vonatkozó előírásokat.

Megszakítás