Üdvözöljük!

Tuzson Bence országgyűlési képviselő megtekintette a csömöri beruházásokat

2017 július 14. –
Önkormányzati, települési hírek

Dr. Tuzson Bence, Csömör országgyűlési képviselője, kormányzati kommunikációs államtitkár a nagyközség pályázati támogatásokból megvalósuló beruházásainak helyszíneit tekintette meg.

A képviselő és kollégái először Fábri István polgármesterrel találkoztak a Polgármesteri Hivatalban. A kötetlen megbeszélésen elsősorban a településen induló fejlesztésekről kérdezte a képviselő a polgármestert. Ezután először a közeli Krammer Teréz Zeneiskolába látogattak el, ahol az épület energetikai korszerűsítésének munkálatait tekintették meg. A beruházás a mintegy bruttó 250 millió forintos európai uniós támogatással megvalósuló helyi fejlesztési program első eleme, hiszen napokon belül elindulnak a munkák a Kacsóh P. utcai óvodában, az általános iskolában, a sportcsarnokban, majd ősszel a családsegítő szolgálat épületében is. A zeneiskola épületében egyébként ezzel párhuzamosan, a tankerület finanszírozásában, több mint tízmillió forint értékben további fejlesztés is zajlik, amelyből elsősorban a fűtési rendszer felújítását végzik el.

Dr. Tuzson Bence és Fábri István, illetve Benkó Gábor műszaki osztályvezető ezután a Laky utcánál egyeztetett a 85%-ban minisztériumi támogatásból megvalósuló útfelújításról. A bruttó 37 millió Ft-os összeg mindössze 15%-át kell állnia a helyi önkormányzatnak. Várhatóan a 2018-as év tavaszi beruházásának részeként a teljes utat kicserélik, hiszen annak idején az lényegében alapozás nélkül épült, továbbá megoldják az itteni vízelvezetési problémákat és a veszélyes Laky utca – Középhegy utca kereszteződésnél térköves kiemeléssel közlekedésbiztonsági fejlesztést is végrehajtanak.

 

Megszakítás