Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Új nyitvatartási rend a helyi intézményeknél

2022 szeptember 29. –
Önkormányzati, települési hírek

Az önkormányzat a súlyos energetikai helyzetben sem zárja be semelyik intézményét, de több helyen racionalizálják a működést ősztől.

Több hetes előkészítés, vezetői egyeztetések után a Képviselő-testület a szeptember 22-i ülésén hagyta jóvá a helyi intézmények működési rendjét az őszi-téli időszakban. Egyhangúlag döntöttek úgy, hogy mindenütt komolyan takarékoskodnak, de sehol sem lesz bezárás. Fábri István polgármester elmondása szerint erre egyrészt az ad lehetőséget, hogy számos intézményben (pl. sportcsarnok, általános iskola, egészségház) már ez elmúlt években olyan épületenergetikai felújítások történtek, amely lényegesen fenntarthatóbbá tették az önkormányzati tulajdonú épületek nagy részét. Másrészt a település anyagi helyzete stabil, a racionális és takarékos működés mindig is jellemezte a civil önkormányzatot. „Bőven van még azonban hova fejlődni e téren”, szögezte le a polgármester, így további határozott energetikai racionalizálást vár el az intézményvezetőktől. Ennek részleteit az augusztus óta heti rendszerességgel megtartott vezetői egyeztetéseken beszélték át.

Elkezdődött az épületek további fejlesztésére vonatkozó tervezés is. Eigler Tamás beruházási tanácsnok – aki a pénzügyi bizottsági elnöke is egyben – felügyeli a beadott európai uniós pályázatok terveit, illetve a sürgősebb épületgépészeti beavatkozásokat is. Külön pénzügyi keretet szavazott meg azokra a kisebb fejlesztésekre is az önkormányzat, amelyek rövid távon, már ezen a télen is számottevő megtakarításokat eredményezhetnek.

Az is elhangzott a múlt heti testületi ülésen, hogy a most meghatározott intézményi működési rendet a tapasztalatok és a külső energiapolitikai világgazdasági fejleményeinek tükrében december közepéig felülvizsgálják.

Október 3-tól az alábbi nyitvatartási rendben működnek a helyi intézmények:

Polgármesteri Hivatal
Új ügyfélfogadási rend:

Hétfő: 8 -12 és 13-18 óra

Szerda: 8-12 és 13-16 óra

Csütörtök: 8-12 óra

Péntek: zárva (home office-otthoni munkavégzés a dolgozóknak)

 

Petőfi Sándor Művelődési Ház
Kedd 16.00 órától -szombat estig (programtól függően) tart nyitva

Vasárnap és hétfőn zárva tart (kivéve október 16. vasárnap)

Sinka István Községi Könyvtár
Csütörtök-péntek: 8.00-20.00 óra
Szombat: 8.00-14.00 óra

 

Csömöri Sportcsarnok
A szokásos nyitvatartási rend mellett a vasárnapi mérkőzések fokozatos elhalasztásával vasárnap zárva tart az intézmény.

Csömöri Tót hagyományaink Háza
Hétfő-Péntek a szokásos nyitvatartási rend.
Szombat-vasárnap: zárva

Szociális Alapszolgáltatási Központ
Szokásos, folyamatos nyitvatartás
Az épületek egyes részei (irodák) zárva lesznek, amely az idősek nappali ellátását nem érinti.

Csömöri Vendégház
Szokásos, folyamatos nyitvatartás
Az épületek egyes részei (szobái) zárva lesznek.

Nefelejcs Művészeti Óvoda (Laky u.)
Szokásos, folyamatos nyitvatartás
A tervek szerint az őszi szünet ügyeletét a Kacsóh P. utcai óvoda látja el.

A sportcsarnokban, a művelődési házban és a könyvtárban a téli szünet decemberben várhatóan egy héttel hamarabb kezdődik, illetve januárban egy héttel később nyitnak ki az intézmények.

A pontos működési rendekről, nyitvatartásokról részletes tájékoztatót e héten közölnek az intézmények.

 

Megszakítás