Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Új telephelyre költöztek tűzoltóink

2019 március 19. –
Önkormányzati, települési hírek

A Csömöri Önkéntes Tűzoltó Egyesület beköltözött új helyére, a HÉV-Állomás utcai egészségház mellett létrehozott állomásukra, ahol az autók és a tűzoltóink is fűthető, mosdóhelyiséggel ellátott helyen várakozhatnak a bevetésre. Az önkormányzat által biztosított telephely épületeinek külső homlokzatát is felújítják majd, hogy illeszkedjen a mellette lévő új egészségházhoz.

Pásztor Sándor képviselőt, az Ügyrendi, Sport és Közbiztonsági Bizottság elnökét kérdeztük az új telephelyről:

– A képviselőtestület az első perctől szívén viseli a Csömöri Önkéntes Tűzoltó Egyesület áldozatos munkáját és támogatja működését. Ennek a támogatásnak az egyik fontos része, hogy önkormányzati tulajdonban lévő telephelyet és épületet tudunk biztosítani számukra, ami teljes egészében ki tudja szolgálni igényeiket. Ideális helyen, a település közepén kaptak helyet a tűzoltók, innen Csömör minden része könnyen megközelíthető. Egy fűthető, kulturált, felújítás alatt álló épületet tudtunk adni az egyesületnek, ezzel segítve munkájukat.

Lukács Gábor, a Községgondnokság vezetője a támogatás szintén fontos részét, a felújítást koordinálja:

– A Községgondnokság az erre a célra kapott összegből, akár helyi vállalkozók bevonásával, felújítja az épületet. Amit lehetséges, azt megtesszük, hogy komfortos, esztétikailag is megfelelő helyen dolgozhassanak a tűzoltók, az épület illeszkedjen megújuló környezetéhez.

Végül, de nem utolsó sorban Szőke Zoltán a Csömöri Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetőjét kérdeztük, milyennek találja a csapat az új állomást:

– Egy szóval: csodálatosnak! Egyesületünk öt éve alakult, nagy öröm, hogy mostantól fűtött helyen lehetnek az autóink. Eddig fagyveszély miatt le kellett engedni télen a vizet, ezentúl vízzel tudunk kivonulni  hideg időben is, amivel időt tudunk megspórolni. Itt most az autók tárolása mellett bőven lesz helyünk oktatásra, szerkarbantartásra, tényleg minden igényünket kielégíti az új állomás.

Megszakítás