Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Új települési alközpontot hoznak létre csömörön

2013 július 29. –
Önkormányzati, települési hírek

Július 23-án tartotta rendkívüli ülését a képviselő-testület, melyen többek között arról is döntöttek, hogy a Laky-saroknál játszóteret és közösségi parkot hozna létre.

Szakítva a korábbi településfejlesztési egyoldalúsággal, mely lényegében csak a Hősök terét kezelte kiemelt központként, az önkormányzat úgy döntött, hogy Csömörön több közösségi teret, települési alközpontot hoz létre. A fejlesztési koncepció megvalósítását egyébként már tavaly megkezdték, ennek keretében első lépésként felújították és kibővítették a Gorkij utcában lévő Kispályát, mellette pedig játszóteret építettek, mint ahogy szintén az Újtelepen parkot hoztak létre a Nagysándor utca-Szabadság út sarkán.

A koncepció folytatásaként idén őszre a Laky-sarkon közösségi parkot és játszóteret építenek. Szintén ősszel fejeződik be ugyanitt az óvoda bővítése is. A buszvégállomás és az újonnan építendő fedett buszmegálló mellett a közeljövőben a környék jobb ellátását biztosító, minőségi kereskedelmi egységet terveznek ide telepíteni. Mindemellett a Szedervölgyi erdő sarkán később szabadtéri sport-és játékközpontot, hoznak létre.

Ezzel létrejön a Középhegy településrész központja. A Laky-sarkon tervezett fejlesztések megvalósítása mellett a közeljövőben a falu másik felén, a Béke téren is nagyobb átalakítást terveznek, melynek első lépése a rendezetlen közlekedési állapotok minőségi javítása, majd új park kialakításra is sor kerül.

A testületi ülésen megemlékeztek a július 18-án elhunyt Solymár Péter csömöri evangélikus lelkészről, Csömör Díszpolgáráról, Csömörért Emlékérem kitüntetettjéről.

A testület döntött a szennyvíztisztító-telep bővítésére beadott pályázaton megcélzott pályázati összeg (400 millió forint) 15%-os önrészének biztosításáról.

2014 januárjától a törvényi előírások szerint a lakossági szemétszállítási feladatokat magáncég már nem végezheti, ezért az önkormányzat saját közszolgáltató cég létrehozása mellett döntött.

Megszakítás