Üdvözöljük!

Új tűzoltóállomás épül

2019 február 01. –
Önkormányzati, települési hírek

Az elkövetkező időszakban több közbiztonsági fejlesztés is megvalósul a községben: tűzoltó állomást alakítanak ki, bővítik a polgárőrök irodáját és modernizálják a térfigyelő kamerákat. A fejlesztésekről Pásztor Sándort, az Ügyrendi, Sport- és Közbiztonsági Bizottság elnökét kérdeztük.

Hamarosan elkezdődik a Csömöri Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltóállomásának kialakítása, illetve bővítik a polgárőrök irodáját  is.

-Az épülő egészségház mellett lévő, korábbi önkormányzati terület visszaszerzésével lehetőségünk nyílt egy több beállós, fűthető, állandó tűzoltóállomás és szertár kialakítására, így méltó körülményeket tudunk biztosítani az önkéntes tűzoltóknak, akik áldozatos munkájukkal azonnal ott teremnek, ha baleset történik vagy tűz üt ki Csömörön.  Az önkormányzat már régóta tervezte az állomás létrehozását, ami a központi fekvésű, megfelelő méretű teleknek köszönhetően még tavasszal megvalósul. A polgárőrök számára az önkormányzat már korábban biztosított bázist az Rákóczi úti rendelő épületében, mely most, a gyermek-és háziorvosi rendelők átköltözésével   felszabadul, így itt plusz helyiséget tudunk számukra biztosítani.

– Csömörön sok helyen, a forgalmas főutak és intézmények környékén több mint hat éve működik térfigyelő kamerarendszer. Az egészségház környékére is terveznek telepítést?

-A rendszert működtető cég csömöri lokálpatrióta tulajdonosa díjmentesen ajánlotta fel az egészségházhoz kihelyezendő térfigyelő kamerát, így ide a mai kornak megfelelő, legmodernebb berendezést fogjuk kihelyezni. Szintén modernizáltuk a Major úti HÉV-átjárónál lévő kamerát, valamint idén még több helyen is hasonló fejlesztést tervezünk.

Megszakítás