Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Újabb beadvány KERHU ügyben

2019 szeptember 03. –
Önkormányzati, települési hírek

A csömöri önkormányzat július 12-én újabb beadványában jelezte az Érdi Járási Hivatal Környezetvédelmi Főosztálya felé, hogy nyáron Kistarcsán ismét érezni lehetett a kellemetlen szagokat.

Mint arról korábban beszámoltunk, lakossági panaszok hatására  tavaly nyáron  az önkormányzat akkreditált méréseket végző céggel szerződött, és saját költségen végeztetett vizsgálatokat. A mérés végül nagyobb mennyiségű depóniagázt állapított meg, mely a hulladékkezelés során keletkezik.  Erre alapozva az önkormányzat az eljárásban illetékes Érdi Járási Hivatal Környezetvédelmi Főosztályához fordult, és kérte az ügy kivizsgálását. (Erre azért volt szükség, mert az önkormányzatoknak nincs jogkörük az ilyen ügyekben eljárni, azokat csak az illetékes környezetvédelmi hatóság  vizsgálhatja hivatalosan.) A beadványt megelőzően a szaghatásokban érintett Kistarcsával is felvették a kapcsolatot, de végül a csömöri önkormányzat  egyedül adta be a bejelentést. Ugyanakkor az önkormányzat indítványozta, hogy  ügyfélstátuszt kaphasson  a járási hivatalnál annak érdekében, hogy jobban nyomon követhesse az ügy menetét.

A hatóság szabálytalanságokat állapított meg a KERHU működésében, és idén február 28-áig adott határidőt a depóniagáz elvezetésének kiépítésére, melyet a KERHU teljesített is, és amelyet március elején a polgármester és a jegyző személyesen is ellenőrzött.   Április 16-án pedig  az Érdi Járási Hivatal Környezetvédelmi Főosztálya  is ellenőrzést tartott,  melyen a Fábri István polgármester, dr. Katona Péter jegyző, illetve a lakosok képviselője is részt vettek .   A hatóság ekkor mindent rendben találta a KERHU működésében.

Megszakítás