Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Újabb beruházások elindításáról döntöttek

2018 május 25. –
Önkormányzati, települési hírek

A május 24-ei képviselő-testületi ülésen több új beruházásról döntöttek. Közbeszerzést indítanak el a HÉV-Állomás utca teljes felújítására, ahol az út rekonstrukciója mellett a temető előtti területre P+R parkolókat építenek.

Emellett a Szabadság úton további parkolóhelyeket hoznak létre, melyet az egészségházba érkezők mellett a HÉV-vel utazók is használhatnak majd, szintén P+R parkolóként. Így az új egészségügyi intézmény környékén lévő parkolók száma a jelenlegiekhez képest megháromszorozódik majd. A beruházás igazodik a hamarosan induló parkosítási programhoz, amely szintén ezen a környéken valósul meg. 

A Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság javaslatára döntöttek a környezetvédelmi alap felhasználásáról. A döntés alapján újabb lakossági komposztálási programot indítanak el, melynek során a jelentkezők oktatásban részesülnek és egy komposztáló edény megvásárlása esetén egy másikat ingyenesen kapnak használatba. A lakossági jelzéseket figyelembe véve elindítják a levegőminőség vizsgálatát is. A képviselő-testület kétmillió forintot különített el a pontos mérések elvégzésére, valamint a minták analizálására.

Megszakítás