Üdvözöljük!

Újabb rendkívüli vezetői megbeszélések a koronavírus-járvány ügyében

2020 március 11. –
Önkormányzati, települési hírek

Az önkormányzati intézmények és cégek után Fábri István polgármester szerdán az általános iskola, a nemzetiségi önkormányzatok és a magánbölcsődék vezetőivel egyeztetett a Polgármesteri Hivatalban.

 

Az önkormányzat a költségvetési tartalék terhére a különböző fenntartású intézmények mellett a magán bölcsődék higiéniai-fertőtlenítési költségeihez is hozzájárul annak érdekében, hogy akadályozza a koronavírus terjedését.

A nemzetiségi önkormányzatok nem tartanak fenn önálló hivatalt, ügyeik intézését a települési önkormányzat polgármesteri hivatala látja el, ezért az ő esetükben elsősorban a tervezett rendezvények megtartásáról, illetve a tavaszi külföldi utazásokról egyeztettek. Megállapodtak abban, hogy a központi állami ajánlások és meghozott intézkedések szerint járnak el, de ha indokolt, adott esetben annál szigorúbb helyi intézkedéseket is hoznak.

 A polgármester hangsúlyozta, hogy a hétszáz fős gyereklétszámú általános iskola különösen fontos és egyúttal legnagyobb intézménye a településnek. A fenntartó-működtető tankerület utasításain túl az önkormányzat a gyermekek és szüleik védelme érdekében hozzájárul plusz higiéniai-fertőtlenítő eszközökhöz és egyéb módon is segíti az intézményt. A tervezett nagyobb rendezvények megtartásának mérlegelése itt is kiemelt kérdésnek számít, együttműködve a gyakori rendezvény helyszínként szolgáló művelődési házzal és sportcsarnokkal.

 A higiéniai-fertőtlenítési szempontokon és a rendezvényszervezési kérdéseken túl az önkormányzati intézményekhez hasonlóan ezen a megbeszélésen is kiemelt téma volt az intenzív tájékoztatás, az utazások korlátozása és a karantén jellegű otthonmaradás szorgalmazása, illetve elrendelése, az indokolt szűrővizsgálatok elvégeztetése.

Megszakítás