Üdvözöljük!

Újra lobog a 80 éve avatott országzászló Csömör főterén

2019 június 01. –
Önkormányzati, települési hírek

Az önkormányzat a Hősök terén már június 1-jén felvonta az országzászlót, aminek hagyományos helye az 1939-ben avatott I. világháborús emlékmű. Az idei korai dátum apropója Torockó…

Csömör testvértelepülésén, az erdélyi Torockón idén hatodik alkalommal rendezik meg a Nemzeti Összetartozás napjára, június 4-ére készülve a Duna napot. Az egyik legnagyobb Kárpát-medencei kulturális fesztiválon fellép Csömör díszpolgára, Sasvári Sándor is, aki személyesen tolmácsolja Fábri István csömöri polgármester üzenetét az erdélyi település polgárainak és Szőcs Ferenc polgármesternek.

Képviselő-testületünk döntése értelmében idén ősszel, a Csömör-Torockó közötti testvértelepülési kapcsolat 20. évfordulója alkalmából, az önkormányzat Torockón és Torockószentgyörgyön illusztris kivitelű, magyar nyelvű településtörténeti és turisztikai táblát állít. A 15 éves évfordulón az idelátogató torockói küldöttség állított kopjafát a Polgármesteri Hivatal előtti parkban.

A 2014-es Csömöri Napok rendezvényen kezdődött meg az az országosan egyedülálló akció, melynek keretében minden helyi lakos számára ingyenesen magyar nemzeti színű, illetve csömöri kék-sárga zászlót biztosított az önkormányzat. Az idei települési nagyrendezvényen újraindult ez a kezdeményezés, abban bízva, hogy a nemzeti ünnepeken mind több helyi polgár tűzi ki házára a magyar és a csömöri zászlót.

Az egy éve felújított I. világháborús emlékmű átadó ünnepségén, 2018. június 4-én az elmúlt fél évszázad településvezetői, dr. Paulovics Mihály, Bátovszki György és Fábri István közösen helyeztek el koszorút az első és második világháború csömöri áldozatainak neveit tartalmazó emléktáblánál.

Az eseményről a Csömör TV is tudósított, amely itt tekinthető meg:

http://csomortv.hu/Emlekmu_felujitas2018

 

Az idei torockói esemény beharangozója itt látható:

https://duna-haz.com/duna-nap/

 

A 2014-ben Csömörön fellépő Ismerős Arcok Nélküled című számának hivatalos videoklipje pedig itt hallgatható meg:

https://www.youtube.com/watch?v=6MyyyAZtpIo

 

 

Megszakítás