Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Újranyitottak a csömöri intézmények

2021 május 12. –
Önkormányzati, települési hírek

Az érvényben lévő kormányrendeletnek megfelelően újra megnyitottak a csömöri intézmények, így május 10-étől a könyvtár, a művelődési ház és a sportcsarnok is látogatható a központi szabályok betartása mellett. A helyi óvodák már áprilisban megnyitottak, mint ahogy az általános iskola alsó tagozata is, május 10-én pedig a felső tagozat és a zeneiskola is megnyitotta kapuit. Összeállításunkban bemutatjuk, melyik intézmény hogyan látogatható.

Polgármesteri Hivatal

A Polgármesteri Hivatalban továbbra is gördülékenyen működik az  online és telefonos ügyintézés.  Május 10-étől az intézménybe az ügyintézővel történt előzetesen egyeztetett időpontban léphetnek be az ügyfelek.  A személyes ügyintézés, melynek során egyszerre csak egy ügyfelet engednek fel az ügyintézőhöz, a maszk viselése pedig az ügyfelek és az ügyintézők számára is kötelező, csak indokolt esetben lehetséges. A Polgármesteri Hivatal arra kéri az ügyfeleket, hogy továbbra is az online vagy telefonos ügyintézést részesítsék előnybe, az épület bejáratánál elhelyezett postaládába is leadhatóak a papírok.

 

Művelődési ház

Az intézmény egyelőre csak a csoportok számára látogatható.  Az intézménybe 18 év felettiek csak védettség igazolvánnyal és maszkban léphetnek be.  

Amennyiben a kormányrendelet engedi, június 18-tól  Művházterasz események is lesznek péntekenként.

https://www.muvhazcsomor.hu/

 

Sportcsarnok

Az edzéseken feladatellátás céljából megjelent személyek jelenlétére vonatkozó szabályok

A dolgozók a teljes munkaidejük alatt, a játékosok, a játékvezetők, a szakmai stáb tagjai, az edzések és mérkőzések időtartamának kivételével – ha a koronavírus elleni védettséget a sportlétesítmény dolgozója felé érvényes védettségi igazolvány felmutatásával nem igazolja – kötelesek a szájat és az orrot eltakaró módon maszkot viselni a még be nem oltottak védelme érdekében.

A nézők, kísérők, Szülők jelenlétére vonatkozó szabályok

A koronavírus ellen védett (vagyis: érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező) személy, valamint a tizennyolcadik életévét be nem töltött személy számára megnyílik a lehetőség a Csömöri Sportcsarnok és Szabadtéri Sportközpont látogatására. Az érvényes védettségi igazolvány önmagában nem, csak a személyes fényképes okmányok valamelyikének felmutatásával együtt érvényes.

A sportlétesítmények területén belül érvényes védettségi igazolvánnyal nem rendelkező néző nem tartózkodhat.

A maszkhasználatra vonatkozó szabályok nézők esetében

A néző csak érvényes védettségi igazolvánnyal léphet a sportcsarnokba, illetve a szabadtéri sportközpontba.

http://csomorsport.hu/altalanos/2021-maj-01-0139/visszaterhetnek-szurkolok

 

Könyvtár

Az intézménybe csak védettségi igazolvány felmutatásával látogatható, 18 év alattiak igazoltan védett felnőtt kísérővel mehetek csak be. A belépők számára szájmaszk viselése, kézfertőtlenítés és távolságtartás kötelező. A könyvtárba egyszerre maximum öt főt engednek be, akik 15 percig tartózkodhatnak az épületben.

Akinek még nincs védettségi igazolványa, a könyvtár honlapján lévő adatbázisból választhatja ki a könyvet, majd e-mailben, vagy telefonon jelezheti, mit szeretne kölcsönözni. Ezt követően  a könyvtárosok összekészítik és becsomagolva átadják a könyveket a megbeszélt időpontban a könyvtár bejáratában.

http://konyvtarcsomor.hu/

Laky utcai és Kacsóh P. utcai óvoda

Szülők május 10-étől is a szokásos módon az intézmény kapujában adhatják át a gyerekeket,  délután pedig maszkba, kézfertőtlenítés  és hőmérsékletmérés után az udvarra mehetnek a gyerekekért. Az épületbe a szülők továbbra sem léphetnek be.

http://www.csomoriovi.hu/

https://rozsakertovi.hu/hu/

 

Általános iskola

Május 10-étől jelenléti oktatás zajlik, a szülők számára a belépés egyelőre nem megengedett. A gyerekek hőmérsékletmérés után léphetnek az épületbe.

http://www.iskolacsomor.hu/

 

Zeneiskola

A szülők számára a belépés egyelőre nem megengedett, a csoportos órákat kisebb létszámban tartják, a zenekari próbák még szünetelnek.

http://zeneiskola-csomor.sulinet.hu/

 

Csömöri Tót Hagyományaink Háza

Nyitva: hétfőtől – péntekig 8.00 – 18.00

Előre egyeztetett időpontban a fotó- és babakiállítása, a tájház, pajtaépület és a cipészműhely nyitvatartási időben megtekinthető.

Szombat – vasárnap előzetes bejelentkezéstől és rendezvénytől függően.

Kérjük a csoportos látogatásokat, illetve a tárlatvezetési igényüket előre jelezzék a szlovakhaz.csomor@gmail.com e-mail címen!

 

Megszakítás