Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Uniós pályázaton indul az önkormányzat

2012 április 02. –
Önkormányzati, települési hírek

A képviselők március 29-i testületi ülésükön megvitatták, hogy mely pályázatokon induljon településünk. 

Tormay-Lesták Mária, az Oktatási, Sport- és Kulturális Bizottság elnökének előterjesztésére a képviselő-testület megtárgyalta, hogy az óvodabővítésre kiírt uniós pályázaton induljon-e, és ha igen, mekkora önrészt biztosítson hozzá. A Szák-Kocsis Pál tervező által elkészített tervek alapján kiderült, hogy két csoportszobával lehet bővíteni a Laki úti épületet a pályázati lehetőségek kihasználásával. A szemléltetés során több kérdés is felmerült, többek között arról folyt a vita, hogy milyen, a korábbi, hibás kivitelezésből fakadó hibák kijavítását lehet finanszírozni a közeljövőben. A képviselő-testület végül úgy döntött, hogy a megjelölt, kötelező 5 %-os önrészt, azaz valamivel több, mint nyolc és félmillió forintot biztosít az optimális megoldás elérése érdekében.

 

A következő napirendi pont során Válé Flórián, a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. ügyvezetője fotókkal alátámasztva mutatta be a Sportcsarnokban és a környékén fellelhető áldatlan állapotokat. A másfél évtizednyi elhanyagoltságból fakadó anomáliák és balesetveszélyes helyzetek megszüntetésére a közelmúltban három – részben a Belügyminisztérium, részben pedig a társasági adóhoz kapcsolódó törvényi változások segítségével – kiírt pályázatokon is elindul az önkormányzat. A képviselő-testület döntése értelmében a parkettaburkolat cseréjére, illetve a vizesblokkok, öltözők és a bejárati lépcső felújítására nyújtanak be pályázatot.

A testület döntött arról is, hogy a Belügyminisztérium nyújtotta, a Polgárőrség támogatására irányuló pályázati lehetőséggel is élni kíván. A 20 %-os önerőt feltételül szabó pályázat során elnyerhető összeget egy gépjármű, egy éjjellátó készülék, egy fényképezőgép és kilenc rádiókészülék beszerzésére fordítaná az önkormányzat.

 

A testületi ülés részletes beszámolója:

Megszakítás