Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Sokan ellátogattak a község ünnepi rendezvényeire

2014 augusztus 11. –
Önkormányzati, települési hírek

Az eső ellenére is nagy érdeklődés mellett zajlott a község Szent István-napi rendezvénysorozata. Délelőtt a Csömöri Tót Hagyományaink Házának udvarán ökumenikus imaórával nyitották meg az augusztus 20-ai programot. Az új kenyeret Johann Gyula evangélikus lelkész, Esztergály Előd Gábor református lelkész áldotta meg, valamint Görgbe József katolikus plébános szentelte meg.

Ezt követően Takács László osztotta meg gondolatait az új kenyérről, s arról, hogyan lett Csömörből paradicsomország.  A délelőtti műsort a Vox Animi Vegyeskar előadása kísérte. Az új kenyeret Fábri István polgármester és a Aszódi Csaba, az Országos Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettese szelte fel. A program végén a Furmicska Néptánc Egyesület fiataljainak írásaiból, rajzaiból és hímzéseiből, illetve festményekből és fotókból álló kiállítás nyílt, „Csömör, ahogy én látom” címmel.  Az idős „mamikáknak” pedig egy hetvenes években Csömörön forgatott dokumentumfilm képeiből rendeztek vetítést.

A Petőfi Sándor Művelődési Házban a Turnovszky István Kertbarát Kör szervezésében rendeztek hangulatos termény- és virágkiállítást, valamint délután a helyi alkotók portékáiból vásárolhattak a látogatók.

A 17 órakor kezdődő ünnepi műsort telt ház mellett tartották meg. Ünnepi köszöntőt mondott Prőhle Gergely, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője.

Majd Derzsi György előadásában részletek hangzottak el az „István, a király” című rockoperából. Az ünnepi programot a Furmicska és Csicsörke néptánccsoportok nagy sikerű fellépését követően a Tiszta Forrás Népdalkör előadása zárta. Aki pedig kedvet kapott a tánchoz, a Berka Zenekar táncházában rophatta kedvére.

A Szent István-napi programmal útjára indult a „Csömör kincsei – Hagyományőrző és értékteremtő programok új kenyértől szüretig” című rendezvénysorozat, illetve megkezdődött a Csömör-zászló átadási akció is.

Köszönjük a civil és hagyományőrző csoportok, valamint a néptáncegyüttesek közreműködését.

Az ünnepi programsorozatot bemutató képes beszámolónk a Csömöri Hírmondó augusztus végén megjelenő számában lesz látható.
További képek láthatóak hamarosan itt, a képgalériában.

 

 

 

 

 

Megszakítás